De ce sînt unii autori închiși sau șterși?

Unele profiluri de autori nu sînt relevante pentru scopul Dignitas sau nu aduc informații noi. Utilizatorii privilegiați și moderatorii pot vota, după caz, să le închidă, să le marcheze ca duplicat sau să le șteargă.

Odată ce un autor este închis sau șters, el va fi automat propus pentru redeschidere dacă este editat în primele 3 zile de la adăugarea lui. De asemenea, moderatorii îl pot redeschide direct.

Ce este un autor închis?insert_link

Un autor închis continuă să rămînă vizibil pentru toți utilizatorii, dar nu mai acceptă afirmații noi. El poate fi raportat.

Autorul poate fi închis dacă este neverificabil: existența lui nu poate fi stabilită. Cînd adaugi un autor la Dignitas, este bine să incluzi cel puțin o legătură către un site cu informații credibile (Wikipedia, site oficial al organismului din care face parte autorul etc.).

Ce este un autor-duplicat?insert_link

Un tip special de închidere este marcarea unui autor ca duplicat, dacă autorul există deja în Dignitas. În acest caz, va apărea un mesaj pentru redirecționarea cititorilor la pagina inițială a autorului.

Ce este un autor șters?insert_link

Un autor șters nu mai este vizibil decît pentru utilizatorul care l-a adăugat și pentru moderatori. Autorul nu mai poate fi raportat.

Decizia de a șterge profilul unui autor decurge dintr-o raportare pentru unul din motivele:

  • Profilul este spam, adică face reclamă unui produs sau serviciu.
  • Profilul conține obscenități, injurii sau orice alte mesaje care n-au niciun fel de conținut util (de exemplu qwqweqwqeeqwe).
  • Autorul nu este un funcționar public sau un autor de informații de natură politică (de exemplu, un sportiv sau un cîntăreț fără afiliere politică).
  • Alte motive: cînd un evaluator votează pentru închiderea profilului, Dignitas îl încurajează să-și motiveze pe scurt decizia.

De asemenea, utilizatorul care a adăugat autorul îl poate șterge, cu condiția ca autorul să nu aibă afirmații consemnate în Dignitas.