De ce sînt unele afirmații închise sau șterse?

Unele afirmații necesită îmbunătățiri, nu sînt potrivite pentru scopul Dignitas sau nu aduc informații noi. Utilizatorii privilegiați și moderatorii pot vota, după caz, să le închidă, să le marcheze ca duplicat sau să le șteargă.

Odată ce o afirmație este închisă sau ștearsă, ea va fi automat propusă pentru redeschidere dacă este editată în primele 3 zile de la adăugarea ei. De asemenea, moderatorii o pot redeschide direct.

Ce este o afirmație închisă?insert_link

O afirmație închisă continuă să rămînă vizibilă pentru toți utilizatorii, dar nu mai acceptă răspunsuri. Ea poate fi în continuare votată și raportată.

Decizia de a închide o afirmație decurge dintr-o raportare pentru unul din motivele:

  • Afirmația este pe lîngă subiect: ea ține de viața privată a autorului, este o opinie sau este prea generală pentru a putea căpăta o valoare de adevăr.
  • Afirmația este neverificabilă: nu este evident că autorul menționat chiar a făcut afirmația. Cînd adaugi o afirmație la Dignitas, este bine să enumeri cel puțin un site mare de știri care consemnează afirmația.
  • Afirmația este de slabă calitate: ea are probleme grave de formatare, de ortografie, de structurare a argumentelor sau alte defecte care nu pot fi reparate prin editări.
  • Alte motive: cînd un evaluator votează pentru închiderea afirmației, Dignitas îl încurajează să-și motiveze pe scurt decizia.

Ce este o afirmație-duplicat?insert_link

Un tip special de închidere este marcarea unei afirmații ca duplicat, dacă afirmația este deja consemnată în Dignitas. În acest caz, va apărea un mesaj pentru redirecționarea cititorilor la afirmația inițială.

Pentru a evita apariția afirmațiilor-duplicat, recomandăm căutarea afirmației (din cutia de căutare) pentru a vedea dacă ea a fost deja adăugată pe Dignitas. Lista tuturor afirmațiilor unui politician se găsește pe pagina de profil a acelui politician.

Ce este o afirmație ștearsă?insert_link

O afirmație ștearsă nu mai este vizibilă decît pentru autorul său și pentru moderatori. Ea poate fi în continuare votată, dar nu mai poate fi raportată.

Decizia de a șterge o afirmație decurge dintr-o raportare pentru unul din motivele:

  • Afirmația este spam, adică face reclamă unui produs sau unui serviciu.
  • Afirmația conține obscenități, injurii sau orice alte mesaje care n-au niciun fel de conținut util (de exemplu qwqweqwqeeqwe).

De asemenea, utilizatorul care a adăugat afirmația o poate șterge. Totuși, nu dorim ca utilizatorii să muncească la redactarea de răspunsuri pentru o afirmație care poate fi ștearsă unilateral. De aceea, există două situații cînd utilizatorul nu-și poate șterge propria afirmație:

  • Afirmația a primit răspunsuri multiple sau
  • Afirmația a primit un singur răspuns care are un scor pozitiv.