Moderatori

Ce sînt moderatorii?insert_link

Moderatorii sînt utilizatori cu privilegii depline, similare unei reputații infinite.

În plus, doar moderatorii pot face anumite acțiuni inaccesibile pentru alți utilizatori, indiferent de reputație, cum ar fi:

  • schimbarea verdictelor afirmațiilor;
  • ștergerea afirmațiilor care au verdicte;
  • acceptarea / dezacceptarea răspunsurilor ca demonstrație;
  • modificarea răspunsurilor acceptate ca demonstrație;
  • rezolvarea unilaterală (printr-un singur vot) a evaluărilor;
  • editarea domeniilor;
  • editarea paginilor de ajutor.

Cum sînt numiți moderatorii?insert_link

Platforma Dignitas a început cu doi moderatori: cata și sonia. Cînd vor deveni necesari și alții, îi vom căuta pe criterii de verticalitate, echilibru, răbdare și respect față de comunitatea Dignitas.

De ce există moderatori?insert_link

Moderatorii au drepturi depline, dar le vor folosi doar în cazuri excepționale. În rest, pentru tot fluxul informației pe site, puterea de decizie rămîne tot la utilizatorii obișnuiți, prin voturi, editări, raportări și evaluări.

Un motiv pentru existența moderatorilor este singurătatea. :-) Cît timp site-ul este la început, reputația este greu de cîștigat, ceea ce înseamnă că nimeni nu are privilegiul de a face evaluări și de a opri spamul.

Un alt motiv este facilitarea curățeniei pe site. Unele articole conțin spam, injurii sau fabricații de o manieră atît de evidentă, încît este pierdere de vreme deschiderea unei evaluări și colectarea a două voturi. Unul este suficient.

Doar moderatorii pot da verdicte și accepta răspunsuri ca demonstrație. Am luat această decizie pentru a ne proteja de trolli: armate de utilizatori care se votează între ei doar pentru a-și genera reputație și pentru a deturna imparțialitatea sistemului. Cît timp comunitatea Dignitas este mică, protecția la trolling este necesară.

Acțiunile moderatorilor sînt trecute în jurnal și vor fi examinate dacă apar suspiciuni de abuz de putere.