Noua stație de metrou pe care Primăria Sectorului 4 o construiește în apropierea Centurii Capitalei este extrem de importantă. Pentru că aceasta, împreună cu parcarea de tip park&ride pe care o vom amenaja în imediata apropiere, vor ține în afara orașului mii de mașini lunar, ceea ce va însemna pentru noi toți un aer mai curat și un trafic mult mai fluent în București.

Daniel Băluță · 12 martie 2021 · sources:

1
context

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat în martie 2021 că primăria condusă de el construiește o nouă stație de metrou în apropierea Centurii Capitalei, care va fi conectată cu o parcare de tip park&ride amenajată în apropiere.

Conform Wikipedia, parcările de tip park&ride sunt loturi de parcare conectate la transportul în comun, care permit navetiștilor care se deplasează spre centrul orașelor să își lase mașina personală în parcare și să facă transferul către un autobuz sau sistem ferat (tren, metrou etc) pentru restul călătoriei.

to verify
Verificăm dacă Daniel Băluță a realizat 1) o nouă stație de metrou în apropierea Centurii Capitalei și 2) o parcare de tip „park&ride” amenajată în apropierea noii stații de metrou.
one answer
1

1) Există o nouă stație de metrou în sectorul 4?insert_link

Da, este vorba de stația de metrou "Tudor Arghezi", care a fost inaugurată pe 15 noiembrie 2023, conform unui comunicat de presă de pe site-ul Primăriei Sectorului 4:

Noua stație de metrou Tudor Arghezi este amplasată între stația Berceni, actualul capăt al Magistralei 2 și Șoseaua de Centură și are o lungime totală de 1,6 kilometri.

Aceasta este prevăzută cu 5 zone de acces pietonal, dintre care una este situată vizavi de stația de metrou și asigură legătura cu peronul noii stații, printr-un pasaj pietonal subteran, cu o lungime de 14 metri, ce subtraversează Șoseaua Berceni.

Stația de metrou "Tudor Arghezi" este pe magistrala M2 de metrou, pe care se află câteva stații importante din centrul Bucureștiului: Piața Unirii, Universitate, Piața Romană, Piața Victoriei, conform hărții de metrou din București:

Harta rețelei de metrou din București, conform Metrorex.

Poze cu această stație se găsesc pe Google Maps.

Scopul 1) este deci îndeplinit.

2) Există parcare de tip park&ride lângă stația nouă de metrou?insert_link

În comunicatul de presă al Primăriei Sectorului 4, care anunța inaugurarea stației de metrou "Tudor Arghezi", este menționată și parcarea de tip park&ride:

Odată cu inaugurarea noii stații, a fost dată în folosință și parcarea aferentă acesteia, de tip park&ride, care pune la dispoziția șoferilor 350 de locuri, amenajate pe două niveluri.

Park&ride-ul "Tudor Arghezi" se află la 120 metri distanță (2 minute de mers pe jos) de una din zonele de acces pietonal în stația de metrou Tudor Arghezi, conform Google Maps:

Captură de ecran de pe Google Maps (vedere din satelit), cu park&ride-ul Tudor Arghezi și poziționarea acestei parcări raportat la stația de metrou Tudor Arghezi și Șoseaua de Centură București.

Scopul 2) este deci îndeplinit.

Concluzieinsert_link

Promisiunea este complet îndeplinită.

gavel kept
Markdown help: CommonMarkGitHub Flavored