Şoseaua Olteniței intră în reabilitare! Pe întregul tronson de la Eroii Revoluției și până la ieșirea spre Popești Leordeni vom reconfigura parcările existente și vom crea unele noi, spațiile verzi, locurile de joacă și spațiile pietonale, vom repara trotuarele și ecartamentul liniilor de tramvai, iar la final, traficul se va desfășura în permanență pe câte două benzi de circulație pe fiecare sens.

Daniel Băluță · 14 august 2020 · sources:

1
context

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat în august 2020 că planul său de a reface toate arterele de circulație din sector continuă cu reabilitarea Șoselei Olteniței, mai exact tronsonul de la Eroii Revoluției până la ieșirea spre Popești-Leordeni.

Conform Google Maps, acest tronson are 4,7 km lungime:

Captură de ecran de pe Google Maps, cu Șoseaua Olteniței din București, care pornește de la intersecția Calea Șerban Vodă cu Șoseaua Giurgiului și se termină în dreptul stației de transport în comun 'Institutul Sf. Maria'.

Conform lui Băluță, reabilitarea Șoselei Olteniței va consta în:

  1. reconfigurarea parcărilor existente;
  2. crearea unor parcări noi;
  3. reconfigurarea spațiilor verzi, a locurile de joacă și a spațiilor pietonale;
  4. repararea trotuarelor;
  5. repararea ecartamentului liniilor de tramvai;
  6. introducerea a câte două benzi de circulație pe fiecare sens;
  7. mutarea în subteran a cablurilor atârnate de stâlpi.
to verify
Verificăm dacă reabilitarea Șoselei Olteniței s-a realizat și dacă aceasta cuprinde 1) reconfigurarea parcărilor existente, 2) crearea unor parcări noi, 3) reconfigurarea spațiilor verzi, a locurile de joacă și a spațiilor pietonale, 4) repararea trotuarelor, 5) repararea ecartamentului liniilor de tramvai, 6) introducerea a câte două benzi de circulație pe fiecare sens și 7) mutarea în subteran a cablurilor atârnate de stâlpi.
Markdown help: CommonMarkGitHub Flavored