Negocierea dintre conducerea Metrorex și sindicat privind creșterea salariilor cu 18% putea să nu aibă loc anul trecut și nu eram în situația de acum. În negociere nu au fost utilizate datele economice la zi ale companiei, ceea ce a permis manipularea de cifre în așa fel încât creșterea de salarii să încapă scriptic în bugetul de venituri și cheltuieli. Raportul Corpului de Control spune că nivelul crescut al salariilor nu poate fi menținut decât dacă Metrorex își reduce personalul.

Cătălin Drulă · 4 martie 2021 · sources:

0
context

Pe 4 martie 2021, Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, a anunțat finalizarea raportului Corpului de Control privind activitatea Metrorex pe anul 2020. Cu această ocazie s-a descoperit că anul trecut a fost aprobată o creștere salarială de 18% pentru angajații Metrorex, în ciuda crizei economice generate de pandemia de coronavirus.

Ulterior, noua conducere Metrorex (numită la începutul lunii martie de către ministrul Transporturilor) a propus suspendarea majorării salariale de 18% obținute la negocierile de anul trecut până în anul 2022. Sindicatul Liber Metrou (USLM) a declarat însă că nu este de acord cu propunerea conducerii Metrorex.

to verify
Verificăm (1) dacă în 2020 conducerea Metrorex și sindicatul USLM au aprobat creșteri salariale de 18%, (2) dacă la negocierile privind această creștere salarială s-a ținut cont de datele economice la zi ale Metrorex și (3) în ce condiții pot fi menținute în 2021 creșterile salariale aprobate anul trecut.
transporturi Capitală
added by sonia on 2 aprilie 2021
Markdown help: CommonMarkGitHub Flavored