Am lansat o licitație publică pentru construirea a 3 parcări supraterane în locuri foarte aglomerate din Sectorul 5: Șoseaua Alexandriei nr. 22-24 (P+3E), Calea Rahovei nr. 327 (P+2E) și Strada Bârcă nr. 2 (P+2E). Toate vor avea terenuri de sport și spații verzi la ultimul etaj.

Cristian Popescu Piedone · 15 iunie 2021 · sources:

1
context

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a declarat în iunie 2021 că a lansat licitația publică pentru construirea a 3 parcări supraterane, dotate cu terenuri de sport și spații verzi la ultimul etaj. Împreună, cele 3 parcări vor avea peste 700 de locuri de parcare. Este vorba de:

Notă: sumarul promisiunii a fost ușor modificat, pentru a fi mai concis. Iată mai jos declarația exactă (cu bold am marcat fragmentele folosite):

De fiecare dată când ies pe teren, mă întâlnesc cu cetățeni care se plâng că nu au unde să își parcheze mașinile. Știu că în acest moment locurile de parcare sunt insuficiente pentru numărul mare de autoturisme.

Acesta este motivul pentru care am lansat această licitație publică pentru construirea de parcări supraterane în locuri foarte aglomerate din Sectorul 5. Vorbim de peste 700 de noi locuri de parcare. Încercăm să venim în sprijinul locuitorilor prin astfel de proiecte, care sunt nevoiți să piardă zilnic minute bune în căutarea unui loc de parcare în zonele în care au domiciliul.

Cele trei parcări supraterane vor fi amenajate după cum urmează: Șoseaua Alexandriei nr. 22-24 (P+3E), Calea Rahovei nr. 327 (P+2E) și Strada Bârcă nr. 2 (P+2E). Toate vor avea terenuri de sport și spații verzi la ultimul etaj.

Primăria Sectorului 5 a scos la licitație un contract în valoare de 92 de milioane de lei pentru construirea acestor parcări supraterane. Cea de pe Șoseaua Alexandriei nr. 22-24 va avea aproape 500 de locuri de parcare. Valoarea estimată este de 53 de milioane de lei. Parcarea de pe Calea Rahovei va avea 142 de locuri, iar cea de-a treia, pe Strada Bârcă va avea 120 de locuri. Valoarea acestora din urmă este de 40 de milioane de lei. Cele trei parcări ar urma să fie finalizate în cel mult 8 luni. Parcarea de pe Șoseaua Alexandriei va avea și o piață volantă de peste 700 de metri pătrați. Ofertele pentru licitația publică pot fi depuse până în data de 15 iulie.

to verify
Verificăm dacă Piedone a reușit 1) să construiască cele 3 parcări supraterane anunțate și 2) să amenajeze ultimul etaj al acestor parcări ca spații verzi și terenuri de sport.
Markdown help: CommonMarkGitHub Flavored