Începând de luna aceasta, locuitorii Sectorului 5 vor avea la dispoziție o platformă digitală și o aplicație care le vor permite să verifice în timp real și transparent care este situația locurilor de parcare pe raza sectorului: vor putea vedea locurile de parcare de reședință disponibile, vor putea să își selecteze singuri locul de parcare dorit, iar depunerea documentelor se va face electronic, direct în platforma digitală.

Cristian Popescu Piedone · 1 aprilie 2021 · sources:

1
context

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat în aprilie 2021 lansarea unei platforme online și a unei aplicații (mobile) prin care cetățenii vor putea să-și rezerve locul de parcare (de reședință) dorit, fără să mai depună actele necesare în persoană, la sediul primăriei.

to verify
Verificăm dacă platforma online anunțată de Piedone, pentru selectarea și rezervarea unui loc de parcare (de reședință) în sectorul 5, este funcțională.
one answer
1

Pe prima pagină a site-ului Primăriei Sectorului 5, am găsit link-ul "Parcări online", care redirectează cetățenii către platforma online https://parcari.sector5.ro/map; aceasta permite cetățenilor:

  • vizualizarea locurilor de parcare (disponibile sau ocupate) din raza unei adrese anume, tastată de ei:

Captură de ecran pentru platforma https://parcari.sector5.ro/map, în care cetățenii pot vedea locurile de parcare (disponibile sau nu) pentru o adresă tastată de ei.

  • solicitarea unui loc nou de parcare:

Captură de ecran pentru platforma https://parcari.sector5.ro/map, pagina cu formularul online în care cetățenii pot solicita un loc de parcare.

  • alte servicii electronice care aparțin de Registratura Parcări:

Captură de ecran pentru platforma https://parcari.sector5.ro/map, pagina principală, cu link către Registratură & Sesizări.

Captură de ecran pentru pagina Registratură Parcări https://parcarisector5.ro/, care se poate accesa din pagina https://parcari.sector5.ro/map

Concluzie:

Platforma anunțată de Piedone pentru parcări online este funcțională, chiar dacă în practică sunt folosite două site-uri web diferite pentru același scop (sub-domeniul parcari.sector5.ro cu maparea locurilor de parcare pe harta sectorului 5, și domeniul parcarisector5.ro, cu registratura parcărilor). Afirmația este adevărată.

gavel true
Markdown help: CommonMarkGitHub Flavored