Fondul local pentru tranziție verde și digitală (...) are 120 milioane de euro pentru construirea de trasee cicloturistice. În România trec două tronsoane europene: EuroVelo 6 și EuroVelo 13. În acest proiect, dorim să legăm regiunile istorice ale țării cu încă 2 trasee cicloturistice, unul din Transilvania, care să facă legătura [cu EuroVelo] la Drobeta-Turnu Severin, și unul din Moldova, care să facă legătura [cu EuroVelo] la Brăila-Galați.

Attila Cseke · 4 iunie 2021 · surse:

0
context

Cu ocazia unei vizite de lucru la Alba Iulia, Ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, a afirmat că în PNRR sunt alocate 120 milioane de euro pentru construirea de trasee cicloturistice, care să lege tronsoanele europene EuroVelo 6 și EuroVelo 13 de regiunile istorice ale țării. Afirmația începe la minutul 04:18 al conferinței de presă înregistrate.

EuroVelo este o rețea europeană de rute de biciclete, similară rețelei de autostrăzi. Prin România vor trece:

  • tronsonul EuroVelo 6: de-a lungul Dunării, segmentul de la Baziaș la Marea Neagră, aflat în dezvoltare;
  • tronsonul EuroVelo 13: tot în sud-vestul țării, segmentul care traversează județele Timiș, Caraș Severin și Mehedinți (tot în dezvoltare) și apoi se leagă cu EuroVelo 6.
scop
Verificăm (1) dacă PNRR alocă 120 milioane de euro pentru construirea de rute cicloturistice și (2) dacă tronsoanele EuroVelo 6 și EuroVelo 13 vor fi legate de trasee cicloturistice care să pornească din Transilvania și din Moldova.
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored