Pasajele supraterane pe care le avem în plan, pe Drumul între Tarlale, vor contribui la decongestionarea traficului într-una dintre cele mai aglomerate părți ale orașului.

Robert Negoiță · 13 septembrie 2020 · surse:

1
context

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat în septembrie 2020 că are în plan decongestionarea traficului într-una dintre cele mai aglomerate părți ale orașului, prin construirea unor pasaje subterane și supraterane pe Drumul între Tarlale și Șoseaua Mihai Bravu, precum și prin mutarea circulației rutiere de pe bulevardul Unirii complet în subteran.

Notă: sumarul afirmației a fost ușor scurtat, pentru a reduce demonstrarea afirmației la un singur punct de verificat.

Reamintim că în București, o parte din străzi, bulevarde și piețe se află în administrarea Primăriei Municipiului București (prin Administrația Străzilor), iar restul se află în administrarea primăriilor de sector.

În sectorul 3, există 97 de străzi, bulevarde și piețe aflate în administrarea primăriei municipale, printre care și Piața Unirii, Bulevardul Unirii, Splaiul Unirii, conform Administrației Străzilor.

de verificat
Verificăm dacă Robert Negoiță a realizat pasajele supraterane de pe Drumul între Tarlale.
un răspuns
1

Pe site-ul Primăriei Sectorului 3, la pagina Programe și Inițiative, secțiunea Proiecte pentru fluidizarea traficului, am găsit informații despre două pasaje supraterane planificate pentru strada Drumul între Tarlale:

 1. Pasajul suprateran de la intersecția Șoseaua Gării Cățelu cu Șoseaua Industriilor și Drumul între Tarlale;
 2. Pasajul suprateran de la intrarea în București de pe Autostrada A2, pe bulevardul Theodor Pallady.

Pasajul 1) de mai sus:

 • a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Sector 3 nr. 137/2020;
 • va degreva intersecția analizată și va asigura delimitarea circulației auto față de circulația feroviară;
 • va arăta aproximativ așa:

  Imagine preluată de pe site-ul Primăriei Sectorului 3 (pagina Proiecte pentru fluidizarea traficului), reprezentând simularea 2D pentru pasajul suprateran de la intersecția Drumul între Tarlale cu Șoseaua Industriilor și Șoseaua Gării Cățelu.

Acest pasaj nu este construit încă, conform imaginilor de pe Google Maps (modul Street View din august 2023 și modul satelit din 2024):

Captură de ecran de pe Google Maps (modul Street View), reprezentând intersecția Șoseaua Gării Cățelu cu Șoseaua Industriilor și Drumul între Tarlale, în august 2023. În imagine se observă calea ferată și cele 3 șosele, iar intersecția nu are încă niciun pasaj suprateran construit.

Am căutat pe pagina de Facebook a lui Robert Negoiță după termenii de căutare "drumul între tarlale" și am găsit un singur rezultat relevant pentru acest pasaj: o postare de pe 30.01.2021, care venea cu detalii despre acest proiect, inclusiv faptul că pasajul se va numi "Pasajul Cățelu".

Am căutat pe pagina de Facebook a lui Robert Negoiță și după termenul de căutare "cățelu", dar nu am găsit nimic.

Pasajul 2) de mai sus:

 • a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Sector 3 nr. 139/2020;
 • va degreva intersecția Drumul între Tarlale cu bulevardul Theodor Pallady;
 • arăta în schițe așa:

  Imagine preluată de pe site-ul Primăriei Sectorului 3 (pagina Proiecte pentru fluidizarea traficului), reprezentând simularea 2D pentru pasajul suprateran de la intersecția Drumul între Tarlale cu bulevardul Theodor Pallady.

Acest pasaj a fost construit, conform imaginilor de pe Google Maps (modul Street View) realizate în septembrie 2023:

 • imagine cu pasajul, cum vii dinspre A2 spre București (vezi imaginea pe Google Maps):

  Captură de ecran de pe Google Maps, reprezentând o imagine cu pasajul suprateran de la intersecția Drumul între Tarlale cu bulevardul Theodor Pallady, din București. Imaginea este realizată cum vii dinspre A2 spre București. Imagine din septembrie 2023.

 • imagine cu pasajul, cum vii de pe bulevardul Theodor Pallady spre A2 (vezi imaginea pe Google Maps):

  Captură de ecran de pe Google Maps, reprezentând o imagine cu pasajul suprateran de la intersecția Drumul între Tarlale cu bulevardul Theodor Pallady, din București. Imaginea este realizată cum ieși din București, de pe bulevardul Theodor Pallady spre A2. Imagine din septembrie 2023.

Am găsit și un video cu acest pasaj, publicat de Robert Negoiță pe pagina sa de Facebook, în iunie 2023.

Concluzieinsert_link

Cu un obiectiv realizat (pasajul suprateran dinspre A2 de la intersecția Pallady cu Drumul între Tarlale) și un al doilea obiectiv nerealizat (pasajul suprateran de la intersecția Șoseaua Industriilor cu Șoseaua Gării Cățelu și Drumul între Tarlale), această promisiune este "îndeplinită parțial".

gavel îndeplinită parțial
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored