Am ieșit să testez personal pista de biciclete de pe Șoseaua Giurgiului. Vă invit cu mare drag să o folosiți, veți descoperi un bulevard nou, plin de viață și verdeață! Nu ne vom opri aici cu acest proiect.

Daniel Băluță · 5 august 2020 · surse:

0
context

Daniel Băluță a inaugurat pe 5 august 2020, seara, noua pistă de biciclete de pe Șoseaua Giurgiului. Evenimentul a fost marcat și printr-o postare video pe contul de Facebook al primarului. Legalitatea și utilitatea acestei piste de biciclete a fost însă contestată în presa scrisă și chiar s-a cerut desființarea ei.

scop
Verificăm dacă pista de biciclete de pe Șoseaua Giurgiului este legală și dacă primarul Daniel Băluță se poate opri aici cu acest proiect.
un răspuns
1

Organizația Pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR) a transmit o petiție Brigăzii Rutiere prin care solicita închiderea pistelor de biciclete de pe Șoseaua Giurgiului până la remedierea inadvertențelor constatate.

Răspunsul oficial de la Brigada Rutieră a fost publicat de OPTAR pe pagina de Facebook a organizației și spune că:

"Brigada Rutieră a revenit și a solicitat Primăriei Sectorului 4 închiderea pistelor pentru biciclete prin dezafectarea actualelor indicatoare rutiere și instalarea unora cu semnificația "Acces interzis bicicletelor", până la corelarea situației din teren cu cea figurată pe planurile avizului emis de instituția noastră".

Atașat găsiți o poză a răspunsului primit de către OPTAR, preluată de pe contul de Facebook al organizației:

Răspunsul de la Brigara Rutieră către OPTAR, din data de 08.10.2020. Imagine preluată de pe contul de Facebook al OPTAR.

gavel încălcată
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored