Cea mai bogată primărie din România a ajuns cea mai săracă datorită nechibzuinței, incompetenței și corupției. Soluția mea în fața acestei catastrofe financiare de la Sectorul 1 este reorganizarea instituțională.

Clotilde Armand · 4 decembrie 2020 · surse:

1
context

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, anunța în decembrie 2020 că va reorganiza primăria pe care o conduce, pentru a evita (pe termen scurt) intrarea în incapacitate de plată pentru salarii și furnizori (din cauza deficitului bugetar de 168 milioane de lei lăsat de vechea administrație), dar și pentru a transforma instituția primăriei într-una mai eficientă (pe termen lung).

Captură de ecran dintr-un video cu primarul sectorului 1, Clotilde Armand, care prezintă o Notă Informativă de la Direcția Management Economic a Primăriei Sectorului 1, cu încasările și cheltuielile primăriei pe anul 2020, precum și deficitul bugetar la finalul anului 2020

scop
Verificăm dacă reorganizarea primăriei sectorului 1 a avut loc.
un răspuns
1

Comparăm Organigrama Sectorului 1 publicată în ianuarie 2020:

Document PDF cu Organigrama Sectorului 1, publicată în ianuarie 2020, în timpul mandatului fostei administrații locale (primar Daniel Tudorache, PSD)

cu Organigrama Sectorului 1 publicată pe 4 decembrie 2020, în ziua anunțului făcut de Clotilde Armand:

Document PDF cu Organigrama Sectorului 1, publicată pe 4 decembrie 2020, în timpul mandatului fostei administrații locale

Fără a intra în detalii (numărul direcțiilor, al compartimentelor etc), observăm că ambele organigrame afișează în colțul din stânga-sus un rezumat al numărului de posturi incluse în organigramă:

versiunea de organigramă nr. total de posturi nr. de funcții publice de conducere nr. de funcții publice de execuție
ianuarie 2020 342 40 282
decembrie 2020 424 40 329

Cu alte cuvinte, organigrama votată de Consiliul Local al Sectorului 1 pe 4 decembrie 2020 (cu care Clotilde Armand susține că va eficientiza primăria) conține mai multe posturi în primărie decât înainte, nu mai puține, cum ne-am aștepta.

Pe site-ul primăriei sectorului 1 nu am găsit altă organigramă mai recentă decât versiunea din decembrie 2020. Nu e clar cum noua organigramă introdusă de Clotilde Armand face primăria mai eficientă.

1

În primul comentariu la clipul de pe YouTube, Clotilde Armand raportează aprobarea proiectului de reorganizare ca pe o victorie. Poate că ea se raportează la o alternativă care era mai rea și pe care noi nu o știm? Apoi, presupun că un angajat este plătit brut undeva între 100.000 și 200.000 de lei pe an. Deci tăierea posturilor, importantă sau nu, nu contribuie foarte mult la echilibrarea bugetului. Mai contează și diversele contracte.

ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored