Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone POPESCU, a dispus ca dezvoltatorii care nu asigură numărul conform de locuri de parcare pentru un imobil să nu primească autorizație de construire.

Primăria Sectorului 5 · 18 ianuarie 2021 · surse:

1
context

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a hotărât în ianuarie 2021 ca dezvoltatorii imobiliari, care nu asigură numărul conform de locuri de parcare pentru un imobil, să nu primească autorizație de construire. Primăria susține că s-a ajuns la această măsură deoarece:

domeniul public este sufocat de mașini în proximitatea imobilelor și ansamblurilor de locuințe colective [fiindcă] aproximativ 40% din locurile de parcare asigurate în incinta respectivelor ansambluri [stau] neocupate, deoarece, din cauza prețurilor practicate de dezvoltatori pentru locurile de parcare, proprietarii de apartamente aleg să își parcheze mașinile pe domeniul public.

scop
Verificăm 1) dacă legea permite eliberarea autorizației de construire pentru un imobil, dacă acesta nu asigură numărul conform de locuri de parcare (independent de hotărârea primarului Piedone) și 2) dacă Piedone a dat o astfel de lege locală (care să completeze eventualele lipsuri ale legii generale verificate la scopul 1).
1

Ceva pare incoerent în afirmație. Primăria spune că dezvoltatorii trebuie să asigure locuri de parcare, apoi spune că 40% dintre locuri stau neocupate. Deci oferta de locuri acoperă cu prisosință cererea. Este o altă discuție dacă cererea trebuie crescută și cum (prin taxe de parcare pe drumul public, de exemplu).

ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored