Facem parcare pe strada Pecineaga, nr. 81. Mai e puțin și e gata!


1
context

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a promis în iunie 2021 că va face o parcare pe strada Pecineaga nr. 81, în cartierul bucureștean Rahova.

Primăria Sectorului 5 anunța și ea, într-un comunicat de presă de pe 10.06.2021, că:

Pe Strada Pecineaga, la numărul 81, pe un spațiu pe care, în trecut, creștea vegetație necontrolată, lucrările la noua parcare dintre blocuri sunt in toi. Termenul dat de edil pentru finalizarea lucrărilor este de 15 iunie.

to verify
Verificăm dacă Piedone a făcut o parcare pe strada Pecineaga nr. 81.
one answer
1

Am căutat pe site-ul Primăriei Sectorului 5 după termenul "pecineaga" și am găsit un singur rezultat relevant, care menționează termenul "parcare".

Este vorba de Hotărârea Consiliului Local Sector 5 nr. 16/26.01.2023, care aprobă investițiile pentru regenerarea urbană pentru:

  • zona străzii Pricopan;
  • zona străzii Pecineaga (delimitată de arterele Șoseaua Sălaj – Calea Rahovei);
  • zona străzii Dumbrava Nouă,

prin modernizarea sistemului rutier, modernizarea locurilor de parcare, a spațiului pietonal, modernizarea spațiilor verzi și a iluminatului public.

De notat că hotărârea de mai sus a fost aprobată în ianuarie 2023, iar Piedone ordonase amenajarea unei noi parcări între blocuri, pe strada Pecineaga nr. 81, cu un an și jumătate înainte, adică în iunie 2021, conform comunicatului de presă publicat pe site-ul Primăriei Sectorului 5 pe 10.06.2021.

Pe Google Maps, dacă folosim harta în modul satelit, observăm o parcare între cele două blocuri albastre de pe strada Pecineaga nr. 81 și blocul bej de pe Șoseaua Sălaj nr. 140 (imagine din 2024):

Captură de ecran de pe Google Maps, modul satelit, cu poziția străzii Pecineaga (care începe din Șoseaua Sălaj). Numărul 81 de pe această stradă este chiar la intersecția cu Șoseaua Sălaj (vezi pin-ul roșu pe blocul albastru), iar parcarea dintre blocuri este marcată cu săgeată roz îndoită. Imagine din 2024.

O imagine de pe Google Maps (modul Street View) din martie 2022 ne arată că această parcare dintre blocuri, de pe strada Pecineaga nr. 81, era funcțională la acea vreme și arăta încă a lucrare realizată recent (judecând după vopseaua albă care delimitează locurile de parcare):

Captură de ecran de pe Google Maps, modul Street View, cu parcarea dintre blocuri de pe strada Pecineaga nr. 81 (accesul în parcare fiind în acest caz dinspre Șoseaua Sălaj, foarte aproape de intersecția cu strada Pecineaga). Imagine din martie 2022.

Deci parcarea a fost realizată, cândva între iunie 2021 și martie 2022. Promisiunea este îndeplinită.

gavel kept
Markdown help: CommonMarkGitHub Flavored