În curând, Spitalul Bagdasar-Arseni va avea o unitate de primiri urgențe nouă, dotată cu echipamente de ultimă generație.

Daniel Băluță · 4 ianuarie 2021 · sources:

1
context

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a afirmat în ianuarie 2021 că spitalul Bagdasar-Arseni (din Șoseaua Berceni nr. 10-12, sector 4) va avea în curând o unitate de primiri urgențe nouă, dotată cu echipamente de ultimă generație.

Creat în 1975 ca centru de referință național de neurochirurgie de către Prof. Dr. Constantin Arseni, Spitalul Clinic “Prof. Dr.D.Bagdasar” a devenit în 1993 spital de urgență, iar în 2001 și-a schimbat denumirea în Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni". Actualmente este unul dintre cele mai importante spitale de urgență din București. Aici se află cea mai mare Clinică de Neurochirurgie din România.

Proiectul de reconfigurare și reamenajare a unității de primiri urgențe "Bagdasar-Arseni" a fost aprobat de Consiliul Local Sector 4 în data de 22.06.2020, conform Hotărârii nr. 74/2020. Daniel Băluță era primarul Sectorului 4 la acea dată.

to verify
Verificăm dacă spitalul Bagdasar-Arseni are o unitate de primiri urgențe nouă, începând cu 2021.
one answer
1

Am căutat pe site-ul Primăriei Sectorului 4 informații despre "bagdasar" și am găsit un comunicat de presă din 03.09.2021, care anunța că noua Unitate de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni a fost dată în folosință:

Amenajată pe o suprafață de 1.236 mp, Unitatea de Primiri Urgențe de la “Bagdasar-Arseni” are un regim de înălțime S+P+2E și este conectată, printr-o pasarelă suspendată, de corpul C al spitalului, la nivelul etajului 2.

Valoarea investiției este de 3,5 milioane de euro, suma provenind de la bugetul local.

Comunicatul de presă de mai sus nu conține nicio fotografie cu noua Unitate de Primiri Urgențe, în schimb un comunicat mai vechi, din 27.05.2021, conține o fotografie din exterior, în care se vede clădirea nouă, de culoare verde:

Fotografie cu noua Unitate de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul spitalului Bagdasar-Arseni, publicată de Primăria Sectorului 4 în luna mai 2021.

Iată și o fotografie de pe Google Maps, realizată în august 2023, în care se vede parțial clădirea verde a UPU, amplasată în curtea spitalului Bagdasar-Arseni:

Fotografie de pe Google Maps din august 2023, în care se vede parțial clădirea verde a UPU, amplasată în curtea spitalului Bagdasar-Arseni din Șoseaua Berceni nr. 12, București.

Promisiunea este deci îndeplinită.

gavel kept
Markdown help: CommonMarkGitHub Flavored