La nivel politic, eu îmi voi reprezenta cetățenii și mă voi duce către Nicușor Dan și către guvern ca să cer fonduri pentru ca această lucrare [din Prelungirea Ghencea] să fie finalizată.

Ciprian Ciucu · 12 octombrie 2020 · sources:

1
context

Într-un interviu acordat postului Radio Europa FM în octombrie 2020, Ciprian Ciucu, pe atunci noul primar ales al sectorului 6, a promis că va cere sprijinul primarului general al Capitalei (Nicușor Dan) și al guvernului, pentru finalizarea unui anume proiect al Primăriei Capitalei, menit să asigure tranzitul populației din orașele Domnești, Bragadiru și Clinceni către sectorul 6, prin intermediul unui tramvai care să conecteze un park & ride înființat la limita sud-vestică a sectorului 6, de ultima stație de metrou disponibilă în zonă (stația Râul Doamnei, de pe magistrala de metrou M5):

Captură de ecran de pe Google Maps, cu poziția ultimei stații de metrou din zona Prelungirea Ghencea, adică stația Râul Doamnei, și poziția orașelor Domnești, Bragadiru și Clinceni din județul Ilfov, învecinate cu zona Prelungirea Ghencea

Harta rețelei de metrou din București, conform Metrorex, în 2023

Iată cum a explicat Ciprian Ciucu această lucrare, în interviul Radio Europa FM:

Sunt convins că trebuie să scoatem metroul până spre Domnești, până la centură, până la pasajul Domnești, unde să avem un park&ride pentru ca oamenii să-și poată lăsa acolo mașina și să ia metroul. Proiectul inițial [de metrou] așa era, până la Domnești, dar a fost oprit la Râul Doamnei.

Primăria Capitalei a venit cu un nou proiect, care este pus acum în paranteze, a fost executat doar așa de ochii soacrei, în preajma alegerilor. Este vorba despre Prelungirea Ghencea. Acest proiect presupune și un tramvai, care să ducă de la un park&ride, către metrou, populația din Domnești, Bragadiru și Clinceni, o populație destul de numeroasă, [fiindcă] s-a dezvoltat foarte mult această zonă.

Dar din păcate, s-a executat doar undeva la 5% din întreaga lucrare, pentru că nu există nici linia de tramvai, nu există nici park&ride, deci doar pe un tronson foarte scurt, de câteva sute de metri, între Brașov și Râul Doamnei. Trebuie să accelerăm acest proces, pentru că lucrarea este foarte, foarte întârziată.

Promisiunea făcută poate fi urmărită începând cu minutul 06:25 al interviului înregistrat.

goal
Verificăm dacă Ciprian Ciucu, ca primar, a cerut Primăriei Capitalei și/sau guvernului finalizarea acestui proiect din Prelungirea Ghencea.
Markdown help: CommonMarkGitHub Flavored