Pasajele subterane pe care le avem în plan, pe Mihai Bravu, vor contribui la decongestionarea traficului într-una dintre cele mai aglomerate părți ale orașului.

Robert Negoiță · 13 septembrie 2020 · surse:

1
context

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat în septembrie 2020 că are în plan decongestionarea traficului într-una dintre cele mai aglomerate părți ale orașului, prin construirea unor pasaje subterane și supraterane pe Drumul între Tarlale și Șoseaua Mihai Bravu, precum și prin mutarea circulației rutiere de pe Unirii complet în subteran.

Notă: sumarul afirmației a fost ușor scurtat, pentru a reduce demonstrarea afirmației la un singur punct de verificat.

Reamintim că în București, o parte din străzi, bulevarde și piețe se află în administrarea Primăriei Municipiului București (prin Administrația Străzilor), iar restul se află în administrarea primăriilor de sector. În sectorul 3, există 97 de străzi, bulevarde și piețe aflate în administrarea primăriei municipale.

de verificat
Verificăm dacă Robert Negoiță a realizat pasajele subterane de pe Șoseaua Mihai Bravu.
un răspuns
1

Pe site-ul Primăriei Sectorului 3, la pagina Programe și Inițiative, secțiunea Proiecte pentru fluidizarea traficului, am găsit informații despre proiectul "Pasaj subteran pe Șos. Mihai Bravu de la intersecția cu str. Baba Novac până la str. Peneș Curcanul".

Acest proiect:

  • a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Sector 3 nr. 85/2020;
  • va consta în construirea a două pasaje rutiere subterane pe direcția Șoselei Mihai Bravu la intersecțiile:
    • Șos. Mihai Bravu – Calea Dudești – B-dul Camil Ressu;
    • Șos. Mihai Bravu – Calea Vitan;
  • va presupune și construirea unui pasaj pietonal subteran din dreptul stației de tramvai Laborator;
  • va presupune și crearea a două benzi de circulație pe Calea Dudești în vederea măririi spațiului de stocare la semafor și a creșterii capacității de preluare a fluxurilor de trafic din intersecția Șoseaua Mihai Bravu – Calea Dudești – Bulevardul Camil Ressu spre Calea Dudești.

Acest pasaj nu a fost construit încă, întrucât nu a primit avizele necesare de la Primăria Capitalei.

Conform unei știri publicate pe 26.03.2024 pe site-ul Primăriei Sectorului 3, proiectul acestui pasaj a fost inclus în petiția intitulată „Deblocăm Capitala”.

Promisiunea este deci "blocată".

gavel blocată
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored