Îmi doresc ca în zona Gării Obor, lângă șinele de cale ferată, care sunt la suprafață și blochează și traficul și stau în mare parte nefolosite, să fie un parc de 7 hectare.

Radu Mihaiu · 8 octombrie 2020 · surse:

1
context

Primarul ales al Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat în octombrie 2020, în cadrul unui interviu Agerpres, că dorește mutarea peroanelor de la Gara Obor în subteran (similar unor gări din străinătate) și transformarea terenului recuperat în acest fel (de la suprafață) într-un parc de 7 hectare. Clădirea Gării Obor ar rămâne neatinsă, conform lui Mihaiu.

Vezi discuția pe acest subiect începând cu minutul 24:00 al interviului.

Reamintim că Gara Obor, numită și Gara de Est, este o gară din municipiul București, care funcționează atât pentru transport de călători cât și pentru mărfuri. Este situată în nord-estul orașului, în zona Obor-Iancului, nu foarte departe de piața Obor (dar neconectată direct de aceasta). Clădirea Gării Obor este monument istoric, conform Wikipedia.

de verificat
Verificăm dacă Radu Mihaiu a reușit 1) să mute peroanele Gării Obor în subteran și 2) să creeze pe terenul rezultat (la suprafață) un parc de 7 hectare.
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored