În Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, sunt prevăzute 3 parcări de tip park & ride în sectorul 2, dintre care unul este deja început (în Pantelimon). Mai avem în plan încă două, în Colentina și în Pipera.

Radu Mihaiu · 8 octombrie 2020 · surse:

1
context

Primarul ales al Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat în octombrie 2020, în cadrul unui interviu Agerpres, că în sectorul 2 ar trebui să existe 3 parcări de tip park&ride, conform Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030, realizat de Primăria Capitalei.

Una din aceste 3 parcări era deja în construcție la momentul respectiv (demarată de Primăria Capitalei, conform lui Mihaiu), iar el și-a propus construirea celorlalte două parcări de acest tip, una în cartierul Colentina și una în cartierul Pipera din București.

Vezi discuția pe acest subiect începând de la minutul 18:03 al interviului.

Conform Wikipedia, parcările de tip park&ride sunt loturi de parcare conectate la transportul în comun, care permit navetiștilor care se deplasează spre centrul orașelor să își lase mașina personală în parcare și să facă transferul către un autobuz sau sistem ferat (tren, metrou etc) pentru restul călătoriei.

de verificat
Verificăm dacă Radu Mihaiu a reușit să construiască o parcare de tip park&ride în cartierul Colentina și încă una în cartierul Pipera, din sectorul 2.
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored