Trebuie să reparăm de îndată parcurile din sector. Vreau ca Parcul Pecineaga să fie gata până în Săptămâna Mare: covorul de tartan și băncile vor fi înlocuite, mobilierul din parc va fi reparat, vom planta copaci, vom crea spații special amenajate pentru animalele de companie.


1
context

Primarul Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, a promis în aprilie 2021 reamenajarea parcului Pecineaga din sectorul 5.

Notă: sumarul afirmației a fost ușor editat pentru mai multă claritate. Iată mai jos declarația exactă a primarului, în care am marcat cu bold fragmentele folosite:

A ÎNCEPUT REABILITAREA PARCURILOR DIN SECTORUL 5

Trebuie să reparăm de îndată parcurile din sector. A venit primăvara, iar copiii trebuie să se poată juca în locuri sigure. Covorul de tartan și băncile vor fi înlocuite, iar mobilierul din parc va fi reparat. Trebuie să asigurăm și oxigen în jurul parcurilor, motiv pentru care vom planta copaci în jurul acestora.

Nu putem să îi uităm nici pe prietenii noștri necuvântători. Vom crea spații special amenajate pentru animalele de companie, pentru ca ele să nu reprezinte un pericol pentru copiii care se joacă în parcuri. Vreau ca Parcul Pecineaga să fie gata până în Săptămâna Mare.

scop
Verificăm în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), sau pe site-ul Primăriei Sectorului 5, în ce au constat lucrările de reparare a parcului Pecineaga din sectorul 5 al Bucureștiului, efectuate în primăvara lui 2021.
un răspuns
1

În SEAP nu am găsit niciun anunț de achiziție publică pentru achiziționarea de mobilier nou (bănci de parc, covor de tartan, mobilier de joacă, mobilier de fitness) sau arbori, în perioada 01.12.2020-01.05.2021, publicat de vreo instituție publică din sectorul 5 (Primăria Sectorului 5, Administrația Domeniului Public Sector 5, Administrația Dezvoltare Urbană Sector 5).

Singurele anunțuri publicate de Primăria Sectorului 5, în perioada sus-amintită, sunt cele 3 de mai jos și nu au legătură cu reamenajarea parcului Pecineaga:

Document PDF cu anunțurile de achiziții publice publicate in SEAP de Primăria Sectorului 5, în perioada 1 decembrie 2020 - 1 mai 2021. Niciunul din cele 3 anunțuri listate în document nu au legătură cu reamenajarea parcului Pecineaga.

Pe site-ul Primăriei Sectorului 5, la secțiunea Hotărâri de consiliu din anul 2021, nu am găsit nicio hotărâre a Consiliului Local al Sectorului 5, cu privire la reamenajarea acestui parc.

Singura dovadă pentru reamenajarea, în 2021, a parcului Pecineaga, este video-ul publicat de Cristian Popescu Piedone pe 30 aprilie 2021, pe contul său de Facebook, în care se vede parțial cum arăta acest parc înainte și după reamenajare:

În schimb, am găsit o hotărăre a Consiliului Local al Sectorului 5 din decembrie 2023, care anunță reamenajarea parcului Pecineaga:

Document PDF cu Hotărărea Consiliului Local al Sectorului 5 nr. 248 din 21.12.2023, în care se anunță reamenajarea parcului Pecineaga.

Rămâne întrebarea: de ce echipamentele de joacă, mobilierul urban, tartanul, aleile, sistemele de irigații și alte investiții făcute în parcul Pecineaga în primăvara 2021, trebuie refăcute complet după mai puțin de 3 ani?

gavel indecidabilă
1

Pentru claritate, aș inversa paragrafele „În schimb...” și „Singura dovadă...”, ca să fie în ordine cronologică.

ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored