Primăria Sectorului 5 devine smart. Înțeleg nevoia de digitalizare și transparență în toate instituțiile publice și acesta este motivul pentru care am solicitat ca această platformă digitală să fie gata în cel mai scurt timp.


1
context

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat în aprilie 2021 lansarea unei platforme online pentru interacțiunea cetățenilor cu Primăria Sectorului 5.

Conform comunicatului de presă publicat de primărie, ar fi vorba de digitalizarea următoarelor servicii publice:

 • înrolare în sistem
 • cerere și eliberare certificat fiscal
 • declarație și decizie impunere auto
 • declarație și decizie impunere clădiri și terenuri
 • declarație și decizie scoatere evidență auto
 • alte tipuri de formulare electronice
 • depunere online cereri la registratură
 • programări online pentru eliberarea certificatelor de naștere și a cărților de identitate
 • programări online pentru depunerea documentelor la Starea Civilă, în cazul cuplurilor care doresc să se căsătorească.
scop
Verificăm dacă platforma online lansată de Primăria Sectorului 5, în aprilie 2021, oferă serviciile publice menționate mai sus.
un răspuns
1

Pe prima pagină a site-ului Primăriei Sectorului 5, am găsit următoarele link-uri către servicii publice disponibile online:

Captură de ecran pentru prima pagină a site-ului Primăriei Sectorului 5, mai exact secțiunea cu link-uri către servicii online: Registratură online, Sesizări online, Parcări online, Programări online, Plăți online, printre altele.

 1. Registratură online https://sector5.ro/registratura-online/
 2. Sesizări online https://sector5.ro/sesizari-online/
 3. Parcări online https://parcari.sector5.ro/
 4. Programări online https://programare.sector5.ro/
 5. Plăți online https://sector5.ro/ghiseul-ro/ .

Mai jos urmează detaliile pentru fiecare din opțiunile de mai sus.

Pagina "Registratură online"insert_link

Permite depunerea a 32 de tipuri de formulare electronice, prin redirectarea cetățenilor către platforma "Avansis online" https://public.sector5.ro/, care permite în plus și verificarea stadiului solicitării.

Captură de ecran pentru pagina Registratură online, cu 32 de tipuri de formulare electronice disponibile prin butonul Aplică care redirectează cetățenii către platforma Avansis online https://public.sector5.ro/.

Captură de ecran pentru platforma Avansis online https://public.sector5.ro/, care permite momentan doar depunerea formularelor electronice și verificarea stadiului solicitărilor.

Pagina "Sesizări online"insert_link

Permite accesul la:

 • Formulare generale: Petiții/Reclamații/Sesizări;
 • Resurse umane/Comisia de Etică: Sesizări,

cu redirectarea cetățenilor tot către platforma online https://public.sector5.ro/ .

Captură de ecran pentru pagina https://sector5.ro/sesizari-online/, care oferă butoanele Aplică la Petiții/Reclamații/Sesizări și Aplică la Comisia De Etică - Sesizări

Redirectează cetățenii către platforma online https://parcari.sector5.ro/map, care permite accesul la:

 • Solicitare loc parcare 2024;
 • Registratură & Sesizări.

Captură de ecran pentru prima pagină a platformei online https://parcari.sector5.ro/map, cu link-uri către Solicitare loc parcare 2024 și Registratură & Sesizări.

Permite accesul la:

Captură de ecran pentru prima pagină a platformei online https://programare.sector5.ro/, care oferă 3 opțiuni de navigare mai departe: Calendar Evidența Persoanelor Act de identitate, Calendar Stare Civilă Căsătorii, Calendar Stare Civilă Transcrieri.

Redirectează cetățenii către o pagină web a primăriei care explică cum funcționează platforma ghișeul.ro (platformă generală pentru plata taxelor și a impozitelor datorate de cetățeni, pe care sunt înrolate primării și instituții din toată țara). În acest caz, Primăria Sectorului 5 nu are nicio implicare în dezvoltarea sistemului de plăți de pe ghișeul.ro (care există din 2011), ci doar meritul de a se înrola în acest sistem.

Captură de ecran pentru o pagină web a Primăriei Sectorului 5, care explică cum funcționează platforma ghișeul.ro.

Concluzie:insert_link

Serviciile publice menționate de primar/comunicatul primăriei sunt disponibile în format electronic, deși nu sunt toate plasate pe o singură platformă online. Afirmația este adevărată.

gavel adevărată
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored