Ceea ce pot să fac, în virtutea protocolului pe care Primăria Sectorului 6 îl are cu Apele Române, este să ne apucăm rapid de o amenajare minimală pe digul Lacului Morii, cu iluminat măcar. (..) O să bugetăm proiectul pe un proiect de regenerare urbană.

Ciprian Ciucu · 6 octombrie 2020 · surse:

1
context

În octombrie 2020, într-un interviu acordat AGERPRES la scurt timp de la alegerea sa ca primar al sectorului 6, Ciprian Ciucu a declarat că are în plan un proiect de regenerare urbană pentru Lacul Morii și insula acestuia, care să conțină în primă fază cel puțin introducerea iluminatului public pe digul Lacului Morii.

Vezi declarația exactă începând cu minutul 20:30 al interviului.

scop
Verificăm dacă primarul Ciprian Ciucu a reușit să introducă iluminatul public pe digul Lacului Morii.
un răspuns
1

O imagine de pe Google Maps din 2016 ne arată că Lacul Morii avea iluminat public pe dig, dar pe bază de panouri fotovoltaice (deci fiecare stâlp de iluminat funcționa independent, fără să fie conectat la rețeaua electrică a orașului):

Imagine de pe Google Maps, din 2016, cu Lacul Morii (Lacul Dâmbovița): săgețile roșii din imagine marchează stâlpii de iluminat cu panouri fotovoltaice (de pe dig), iar săgețile verzi marchează două puncte de reper pentru locul pozat: un reper este podul hobanat peste Dâmbovița, aflat în construcție (se vede doar stâlpul principal în depărtare), al doilea reper este clădirea albă cu roșu, cu mai multe etaje.

O imagine mai recentă de pe Google Maps ne arată că, în 2022, Lacul Morii avea deja iluminat public fără panouri fotovoltaice, pe dig:

Imagine de pe Google Maps, din 2022, cu Lacul Morii (Lacul Dâmbovița) având iluminat public pe dig fără panouri fotovoltaice. Se pot observa în imagine aceleași două repere ca în imaginea din 2016: podul hobanat peste Dâmbovița (cel din fundal, cu fire albe) și clădirea albă cu roșu, cu mai multe etaje.

Actualizare 8 martie 2024:

Avem și confirmarea din presă că digul de pe Lacul Morii a intrat în proces de reamenajare, cu iluminat public, pistă de alergare și bănci, în septembrie 2021, vezi articolul G4Media. Lucrările au fost încheiate 8 luni mai târziu, iar inaugurarea digului modernizat a avut loc pe 1 iunie 2022, conform comunicatului publicat de Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6.

Promisiunea lui Ciucu de a pune iluminat public permanent pe digul Lacului Morii este deci îndeplinită.

gavel îndeplinită
1

Merită incluse și confirmări scrise, de exemplu din presă (la începerea lucrărilor) și de pe site-ul ADP Sector 6 (la finalizarea lor).

ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored