Până la acest moment au demarat acțiuni de vaccinare cu echipe mobile și centre mobile de vaccinare în 1.792 de localități din rural, din cele 2.862 de comune, ceea ce înseamnă circa 62,6% din comunele de la nivel național.

Valeriu Gheorghiță · 6 iulie 2021 · surse:

0
context

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), a vorbit în cadrul conferinței de presă de la Guvern din 6 iulie 2021 și despre stadiul actual al campaniei "Orașul vaccinează satul".

Rolul campaniei este de a crește rata de vaccinare în rândul populației rurale, în condițiile în care în 2018 circa 46% din populația României locuia în mediul rural.

Declarația poate fi urmărită începând cu minutul 05:23 al înregistrării video.

de verificat
Verificăm în câte localități din mediul rural au fost demarate acțiuni de vaccinare cu echipe mobile/centre mobile de vaccinare.
1

Nu am găsit nicăieri statistici despre centrele mobile de vaccinare. Articolele ocazionale din ziare citează tot conferințele de presă ale lui Valeriu Gheorghiță. Afirmația pare neverificabilă. Asta nu înseamnă nimic rău, doar că este puțin probabil să o putem confirma dintr-o sursă separată de CNCAV.

ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored