moderator
100% accuracy

cata

reputation
1,540 help
statements
41
answers
54
member since
14 iunie 2019
last seen
on 8 mai 2024
about me

Sînt inginer software. Îmi place să lucrez la proiecte cu valoare civică, cel mai cunoscut dintre ele fiind dexonline. Am demarat proiectul Dignitas pentru a crea un repertoriu al afirmațiilor politicienilor. Din acest repertoriu putem ulterior deduce statistici despre apucăturile fiecărui politician. Intenția mea pe termen lung este să contribui la interesul societății române pentru treburile cetății.

Pagina mea web: https://catalin.francu.com.

acțiuni
date action
on 8 mai 2024 voted up Parcul Ferentari arăta ca și cum ar fi fost părăsit de decenii. Am decis să reabilităm de urgență acest loc de joacă. În loc de coșuri de gunoi ruginite și asfalt crăpat, locul de joacă are acum tobogane, leagăne, zonă de fitness, bănci noi și un teren de mini fotbal.
on 8 mai 2024 voted up Am depus la finanțare, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), proiecte ce însumează peste 117 milioane de euro, pentru consolidarea și reabilitarea școlilor din Sectorul 4! Vom consolida, vom moderniza și vom autoriza ISU și restul clădirilor de școli în care nu am apucat încă să lucrăm.
on 8 mai 2024 modified Am depus la finanțare, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), proiecte ce însumează peste 117 milioane de euro, pentru consolidarea și reabilitarea școlilor din Sectorul 4! Vom consolida, vom moderniza și vom autoriza ISU și restul clădirilor de școli în care nu am apucat încă să lucrăm.
on 8 mai 2024 voted up Parcul Teilor din strada Brățării este dovada vie că o fostă groapă de gunoi poate fi transformată în ceva util și foarte necesar comunității. Și nu ne oprim aici, vom continua astfel de demersuri de împădurire a terenurilor domeniu public.
on 8 mai 2024 voted up Îmi doresc ca în zona Gării Obor, lângă șinele de cale ferată, care sunt la suprafață și blochează și traficul și stau în mare parte nefolosite, să fie un parc de 7 hectare.
on 8 mai 2024 retracted vote for Îmi doresc ca în zona Gării Obor, lângă șinele de cale ferată, care sunt la suprafață și blochează și traficul și stau în mare parte nefolosite, să fie un parc de 7 hectare.
on 8 mai 2024 voted up Îmi doresc ca în zona Gării Obor, lângă șinele de cale ferată, care sunt la suprafață și blochează și traficul și stau în mare parte nefolosite, să fie un parc de 7 hectare.
on 8 mai 2024 modified Îmi doresc ca în zona Gării Obor, lângă șinele de cale ferată, care sunt la suprafață și blochează și traficul și stau în mare parte nefolosite, să fie un parc de 7 hectare.
on 8 mai 2024 voted up Vreau să spun clar - în primul rând stop contractelor umflate din bani publici. Noi vom investi 40% din buget. Și stop unei administrații cu pile! Primăria trebuie să fie deschisă către toți, transparentă în cheltuieli și decizii.
on 8 mai 2024 modified Vreau să spun clar - în primul rând stop contractelor umflate din bani publici. Noi vom investi 40% din buget. Și stop unei administrații cu pile! Primăria trebuie să fie deschisă către toți, transparentă în cheltuieli și decizii.
on 8 mai 2024 voted up Voi lupta ca primar pentru a ține pasul cu tendințele actuale de dezvoltare urbană. În Sectorul 1 putem lua virajul ecologic cu ușurință, prin diferite proiecte: Oraș grădină prin transformarea terenurilor virane în grădini comunitare.
on 8 mai 2024 modified Voi lupta ca primar pentru a ține pasul cu tendințele actuale de dezvoltare urbană. În Sectorul 1 putem lua virajul ecologic cu ușurință, prin diferite proiecte: Oraș grădină prin transformarea terenurilor virane în grădini comunitare.
on 8 mai 2024 voted up Am avut în campanie un slogan, Eliberăm trotuarele, și va fi una din prioritățile mele să redau trotuarele oamenilor.
on 8 mai 2024 voted up În următorii 4 ani, am pus gând rău blocajelor din trafic.
on 8 mai 2024 voted up Parcul Tudor Arghezi de pe bulevardul Metalurgiei începe să se materializeze. Proiectul a fost urcat, ieri, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
on 8 mai 2024 voted up Am lansat o licitație publică pentru construirea a 3 parcări supraterane în locuri foarte aglomerate din Sectorul 5: Șoseaua Alexandriei nr. 22-24 (P+3E), Calea Rahovei nr. 327 (P+2E) și Strada Bârcă nr. 2 (P+2E). Toate vor avea terenuri de sport și spații verzi la ultimul etaj.
on 8 mai 2024 modified Am lansat o licitație publică pentru construirea a 3 parcări supraterane în locuri foarte aglomerate din Sectorul 5: Șoseaua Alexandriei nr. 22-24 (P+3E), Calea Rahovei nr. 327 (P+2E) și Strada Bârcă nr. 2 (P+2E). Toate vor avea terenuri de sport și spații verzi la ultimul etaj.
on 8 mai 2024 voted up Strada Valea Largă va conecta bd. Timișoara/Valea Cascadelor cu Prelungirea Ghencea. O voi pune în programul de investiții. Această investiție va facilita mobilitatea celor din Prelungirea Ghencea și din blocurile ANL.
on 8 mai 2024 voted up Vom pune accent pe revigorarea vieții culturale în jurul Cinematografului Giulești, aflat în paragină și uitat de către administrația locală.
on 8 mai 2024 voted up Am dispus ca părculețul de pe Calea Ferentari să fie reabilitat de îndată, pentru a putea fi inaugurat și dat în folosință începând cu data de 25 mai.
on 8 mai 2024 voted up Au sosit primii 2.000 de pomi pe care îi vom planta în această primăvară.
on 8 mai 2024 voted up Cât timp voi fi la Primăria Sectorului 3, nu se va autoriza nicio construcție în parcurile retrocedate sau pe spațiile verzi pe care, acum mulți ani, mafia retrocedărilor a reușit să le obțină în mod ticălos.
on 8 mai 2024 modified Voi lupta ca primar pentru a ține pasul cu tendințele actuale de dezvoltare urbană. În Sectorul 1 putem lua virajul ecologic cu ușurință, prin diferite proiecte: infrastructură și rețea funcțională pentru biciclete, scutere și trotinete electrice.
on 8 mai 2024 voted up Voi lupta ca primar pentru a ține pasul cu tendințele actuale de dezvoltare urbană. În Sectorul 1 putem lua virajul ecologic cu ușurință, prin diferite proiecte: infrastructură și rețea funcțională pentru biciclete, scutere și trotinete electrice.
on 8 mai 2024 modified Cine sapă un șanț de 60 de centimetri, TREBUIE să repare tot trotuarul, pe o lățime de 2 metri, ca la Oradea! Aceste bulevarde mari țin de PMB și voi propune un proiect Consiliului General pentru ca acest lucru să se întâmple! Pe străzile secundare mă ocup eu prin hotărâre de Consiliu Local.
on 8 mai 2024 voted up an answer
Pe site-ul Administrației Domeniului Public Sector 6, la pagina [Lucrări edilitare](https://adps6.ro/adp_primariesect...
on 8 mai 2024 voted up a comment
Am eliminat din Scop partea cu demonstrarea calității pentru iluminatul festiv, deoarece vor fi imposibil de găsit po...
on 8 mai 2024 modified Bunicuțele care vând câteva fructe sau legume pe străzile din apropierea piețelor vor avea acces gratuit la tarabele din piețe. Am dispus ca Administrația Piețelor să pună la dispoziția acestora 10 tarabe în fiecare piață, total gratuit.
on 8 mai 2024 voted up an answer
Am căutat pe site-ul Primăriei Sectorului 5: - în arhiva Hotărârilor Consiliului Local Sector 5 pentru anul [2021](h...
on 8 mai 2024 voted up Bunicuțele care vând câteva fructe sau legume pe străzile din apropierea piețelor vor avea acces gratuit la tarabele din piețe. Am dispus ca Administrația Piețelor să pună la dispoziția acestora 10 tarabe în fiecare piață, total gratuit.
on 8 mai 2024 voted to keep an answer
Pe site-ul Administrației Domeniului Public Sector 6, la pagina [Lucrări edilitare](https://adps6.ro/adp_primariesect...
on 26 aprilie 2024 modified Așa arată acum stațiile de tramvai, reparate și modernizate. Sunt doar primele pe care le-am finalizat, dar toate cele din sectorul 3 vor trece prin același proces.
on 26 aprilie 2024 voted up an answer
Reamintim că [sectorul 3](https://maps.app.goo.gl/yjc3rgpwDVu6tUNB8) al Capitalei este delimitat la sud de Splaiul Un...
on 26 aprilie 2024 voted up Așa arată acum stațiile de tramvai, reparate și modernizate. Sunt doar primele pe care le-am finalizat, dar toate cele din sectorul 3 vor trece prin același proces.
on 26 aprilie 2024 modified Toată experiența mea vreau să o aplic și în digitalizarea Primăriei. O primărie de secol 21 este o primărie transparentă cu toate tranzacțiile (achiziții, vânzări, închirieri, alocări de locuri de parcare, etc). Fără cozi la ghișee, fără dosare și plimbat de hârtii. De la un click distanță, poți obține orice (documente, informații, ghidare) și poți face multe (sesizări, cereri).
on 26 aprilie 2024 voted up an answer
#### 1) Ce tranzacții sunt digitalizate? Verificăm pe site-ul Primăriei Sectorului 2 ce tranzacții ale Primăriei sun...
on 26 aprilie 2024 voted up Aeroport în sudul Bucureștiului? În mod evident, un proiect extraordinar, ce va însemna dezvoltare reală și o viață mai bună pentru bucureșteni! Suntem deciși să continuăm proiectele de infrastructură ce creează cadrul propice pentru afaceri de anvergură, autohtone sau străine.
on 26 aprilie 2024 modified Aeroport în sudul Bucureștiului? În mod evident, un proiect extraordinar, ce va însemna dezvoltare reală și o viață mai bună pentru bucureșteni! Suntem deciși să continuăm proiectele de infrastructură ce creează cadrul propice pentru afaceri de anvergură, autohtone sau străine.
on 26 aprilie 2024 voted up Crearea unor parcări securizate pentru biciclete, în zonele rezidențiale, este una din soluțiile care vor încuraja transportul alternativ.
on 26 aprilie 2024 voted up Îmi doresc, în primul rând, declanșarea unui audit extern în primărie. Este unul din cele 3 proiecte mari pe care le-am agreat cu partenerii de la PNL, înainte de alegeri, pentru primele 100 de zile [de mandat].
on 26 aprilie 2024 voted up an answer
Ca fapt divers, distribuția pe sectoare a piețelor agro-alimentare din Bucuresți este următoarea: - sectorul 1 are [...
on 26 aprilie 2024 voted up Pasajele subterane și supraterane pe care le avem în plan, pe Drumul între Tarlale și Mihai Bravu, dar și trecerea circulației rutiere de pe Unirii complet în subteran, sunt elementele care vor contribui la decongestionarea traficului într-una dintre cele mai aglomerate părți ale orașului.
on 26 aprilie 2024 voted up Voi lupta ca primar pentru a ține pasul cu tendințele actuale de dezvoltare urbană. În Sectorul 1 putem lua virajul ecologic cu ușurință, prin diferite proiecte: 50 000 de copaci pentru refacerea aliniamentelor stradale și extinderea spațiilor verzi.
on 26 aprilie 2024 voted up Încrederea oamenilor în ADP este foarte afectată după mulți ani în care lucrurile nu au mers bine. Însă eficientizarea ADP-ului e oricum una din prioritățile mele în acest mandat.
on 26 aprilie 2024 modified Încrederea oamenilor în ADP este foarte afectată după mulți ani în care lucrurile nu au mers bine. Însă eficientizarea ADP-ului e oricum una din prioritățile mele în acest mandat.
on 26 aprilie 2024 voted up Gunoiul va fi matematică pură. N-au trecut [gunoierii], nu-și vor lua banii.
on 26 aprilie 2024 voted up Pentru că la noi în Sectorul 6 avem multe blocuri, avem nevoie de spațiu verde și baze sportive ample cu acces liber. Căutăm terenuri care să fie amenajate în acest fel. Voi cere, așa cum am promis, spre administrare terenul de lângă Parcul Drumul Taberei de la MAPN.
on 26 aprilie 2024 voted up Sectorul 4 are nevoie de spații verzi și de soluții inovatoare. Am implementat la Colegiul Național „Octav Onicescu” un proiect-pilot prin care una dintre fațadele clădirii a fost „îmbrăcată” în verdeață. Acest gen de proiect urmează să fie implementat în toate cartierele din sectorul nostru.
on 26 aprilie 2024 modified Sectorul 4 are nevoie de spații verzi și de soluții inovatoare. Am implementat la Colegiul Național „Octav Onicescu” un proiect-pilot prin care una dintre fațadele clădirii a fost „îmbrăcată” în verdeață. Acest gen de proiect urmează să fie implementat în toate cartierele din sectorul nostru.
on 26 aprilie 2024 voted up Şoseaua Olteniței intră în reabilitare! Pe întregul tronson de la Eroii Revoluției și până la ieșirea spre Popești Leordeni vom reconfigura parcările existente și vom crea unele noi, spațiile verzi, locurile de joacă și spațiile pietonale, vom repara trotuarele și ecartamentul liniilor de tramvai, iar la final, traficul se va desfășura în permanență pe câte două benzi de circulație pe fiecare sens.