Încurajăm și susținem artiștii contemporani, iar anul trecut, Ministerul Culturii a demarat, prima dată după 12 ani, un program de achiziție de artă contemporană în valoare de 2 milioane de lei. Intenționăm să reluăm acest proces și anul acesta, și în anii următori, deoarece asigurăm astfel o reprezentare corectă a curentelor contemporane românești în spațiul muzeal.

Bogdan Gheorghiu · 19 februarie 2021 · sources:

0
context

Declarația a fost făcută pe pagina de Facebook a ministrului Culturii, cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși. Paragraful complet referitor la acestă promisiune este redat mai jos:

Pentru că trebuie să învățăm din experiențele trecutului, încurajăm și susținem artiștii contemporani, iar anul trecut, Ministerul Culturii a demarat, prima dată după 12 ani, un program de achiziție de artă contemporană în valoare de 2 milioane de lei. Acesta s-a desfășurat prin Muzeul Naţional de Artă Contemporană și a avut ca rezultat achiziționarea a 167 de lucrări semnate de 100 de artiști români contemporani. Intenționăm să reluăm acest proces și anul acesta, și în anii următori, deoarece asigurăm astfel o reprezentare corectă a curentelor contemporane românești în spațiul muzeal, recompensând totodată artiștii pentru munca lor.

to verify
Verificăm dacă ministrul culturii, Bogdan Gheorghiu, va continua și anul acesta programul de achiziție de artă contemporană românească.
Markdown help: CommonMarkGitHub Flavored