Voi lupta, cât pot de mult și cât pot de eficient, ca alegerea unui director de școală să se facă pe baza deciziei votului profesorilor titulari în școala respectivă, care au normă întreagă.

Sorin Cîmpeanu · 5 ianuarie 2021 · sources:

1
context

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost gazda unei emisiuni tv, difuzată pe 5.01.2021. Printre întrebările adresate lui s-a numărat și problema numirii directorilor de școală prin hotărâre luată de Inspectoratele școlare (așa cum se procedează acum). Afirmația lui Sorin Cîmpeanu poate fi urmărită în înregistrarea video a emisiunii începând de la minutul 28:30.

goal
Verificăm dacă Sorin Cîmpeanu s-a dezis de această afirmație 3 zile mai târziu, așa cum scrie presa.
one answer
1

Pe 7.01.2021, în cadrul altei emisiuni tv (de la alt post de televiziune), Sorin Cîmpeanu într-adevăr s-a dezis de modul de alegere a directorilor de școală exclusiv prin votul cadrelor didactice cu normă întreagă din acea școală. De urmărit înregistrarea video a emisiunii de la minutul 28:14.

Noua propunere a ministrului Educației este ca directorii de școală să fie aleși pe bază de examen, a cărui pondere să fie 70-90%, iar consultarea cadrelor didactice cu normă întreagă (din acea școală) să aibă ponderea de 10%, această metodă fiind însă "o idee printre alte idei", spunea Sorin Cîmpeanu în emisiunea citată mai sus.

Prin urmare, ministrul Educației s-a răzgândit în privința afirmației făcute inițial pe 5 ianuarie.

gavel flip-flop
Markdown help: CommonMarkGitHub Flavored