Vom construi spitale. Țara asta are nevoie de spitale noi. Țara asta are nevoie de vindecare, iar vindecarea de această dată nu va veni prin vorbe, ci prin fapte.

Vlad Voiculescu · 29 ianuarie 2021 · sources:

1
context

În dimineața zilei de 29 ianuarie 2021, a izbucnit un incendiu la Spitalul Matei Balș din București, spital care trata bolnavi de COVID-19. Incidentul s-a soldat inițial cu 5 morți și mai mulți răniți, ulterior numărul victimelor a crescut la 16 (ultima actualizare 9 februarie 2021). Declarația de mai sus a ministrului sănătății, Vlad Voiculescu, a fost făcută la câteva ore după acest incident.

Premisa acestei promisiuni este următoarea informație cu care Vlad Voiculescu și-a început declarația:

România este, din păcate, țara în care în ultimii 30 de ani nu s-a construit niciun spital public mare. Spitalele noastre au 50 de ani sau peste. Medicina a evoluat enorm în timpul ăsta.

to verify
La sfârșitul mandatului de ministru al sănătății al lui Vlad Voiculescu (2020-2024), vom verifica dacă s-au construit spitale noi de stat la inițiativa lui. Vom lua în calcul și acțiunile succesorilor săi care provin din același partid (USR PLUS), întrucât afirmația este făcută la persoana I plural ("[noi] vom construi" în loc de "[eu] voi construi").
Markdown help: CommonMarkGitHub Flavored