Istoricul afirmației: Mai sunt 220 de saci de numărat, dar trendul electoral este unul foarte clar, domnul Tudorache a cîștigat alegerile.

autor dată modificări
cata pe 19 mai 2021
- mențiuni adăugate
  • Daniel Tudorache
cata pe 21 aprilie 2021
- verdict
niciunul chevron_right falsă
cata pe 21 aprilie 2021
- modificări la context
În emisiunea România9 de la TVR 1 din 19 aprilie 2021, liderul PSD Marcel Ciolacu a reluat ipoteza că Daniel[Daniel TudoracheTudorache](https://dignitas.ro/autor/80) a cîștigat alegerile pentru Primăria Sectorului 1 în 2020. De asemenea, Ciolacu a afirmat că intenția de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) este o încercare de a opri ancheta pe care SIIJ o desfășoară privind alegerile locale din Sectorul 1.
> Au cerut desființarea SIIJ. Au ieșit magistrații și au spus că e cea mai mare prostie această desființare a SIIJ. A boicotat-o și domnul Predoiu și actualul ministru, să nu funcționeze, ca să demonstreze că nu are eficiență. [...] După ce magistrații, CSM, au dat un aviz negativ, domnul ministru a zis că va apela la Comisia de la Veneția, așteaptă răspuns de la Comisia de la Veneția. După două săptămâni domnul ministru a zis: mergem cu inițiativa în Parlament pe repede înainte, nu mai așteptăm avizul Comisiei de la Veneția. Ce aflăm în seara asta? Ancheta de la SIIJ, pentru că șeful biroului electoral de sector era un magistrat și ancheta e dusă de către SIIJ, aflăm că de fapt doamna [Clotilde](https://dignitas.ro/autor/52) a pierdut alegerile. [...] Mai sunt 220 de saci de numărat, dar trendul electoral este unul foarte clar, domnul Tudorache a cîștigat alegerile și atunci, în momentul în care se desființează SIIJ, se desființează și această anchetă.

Afirmațiile pot fi urmărite în context în [arhiva TVR 1](https://www.tvrplus.ro/emisiuni/rom%C3%A2nia9-38-5572), la momentul 33:56.
cata pe 21 aprilie 2021
- modificări la context


      
În emisiunea România9 de la TVR 1 din 19 aprilie 2021, liderul PSD Marcel Ciolacu a reluat ipoteza că Daniel Tudorache a cîștigat alegerile pentru Primăria Sectorului 1 în 2020. De asemenea, Ciolacu a afirmat că intenția de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) este o încercare de a opri ancheta pe care SIIJ o desfășoară privind alegerile locale din Sectorul 1.
> Au cerut desființarea SIIJ. Au ieșit magistrații și au spus că e cea mai mare prostie această desființare a SIIJ. A boicotat-o și domnul Predoiu și actualul ministru, să nu funcționeze, ca să demonstreze că nu are eficiență. [...] După ce magistrații, CSM, au dat un aviz negativ, domnul ministru a zis că va apela la Comisia de la Veneția, așteaptă răspuns de la Comisia de la Veneția. După două săptămâni domnul ministru a zis: mergem cu inițiativa în Parlament pe repede înainte, nu mai așteptăm avizul Comisiei de la Veneția. Ce aflăm în seara asta? Ancheta de la SIIJ, pentru că șeful biroului electoral de sector era un magistrat și ancheta e dusă de către SIIJ, aflăm că de fapt doamna Clotilde[Clotilde](https://dignitas.ro/autor/52) a pierdut alegerile. [...] Mai sunt 220 de saci de numărat, dar trendul electoral este unul foarte clar, domnul Tudorache a cîștigat alegerile și atunci, în momentul în care se desființează SIIJ, se desființează și această anchetă.
Afirmațiile pot fi urmărite în context în [arhiva TVR 1](https://www.tvrplus.ro/emisiuni/rom%C3%A2nia9-38-5572), la momentul 33:56.