Strategia energetică, la care Guvernele PSD au lucrat 5 ani de zile, este finalizată, împreună cu toate acordurile de mediu. Am fost întârziaţi, vizavi de Strategia energetică naţională pentru că în ea, fostele Guverne de la PSD, au inclus și proiecte care nu mai erau viabile, şi care trenau.

Virgil Popescu · 24 martie 2021 · surse:

0
context

Afirmația a fost făcută de ministrul Energiei pe pagina sa de Facebook. Declarația integrală este mai jos:

Strategia energetică, la care Guvernele PSD au lucrat 5 ani de zile, este finalizată, împreună cu toate acordurile de mediu. Urmează să fie aprobată în Guvern şi trimisă în Parlament, la începutul lunii aprilie. Avem finalizat şi Planul naţional integrat de energie şi schimbări climatice (PNIESC), care va fi aprobat prin Hotărâre de Guvern şi înaintat Comisiei Europene. Deci, avem practic întreaga strategie pentru dezvoltarea energetică a României. Am fost întârziaţi, vizavi de Strategia energetică naţională pentru că în ea, fostele Guverne de la PSD, au inclus și proiecte care nu mai erau viabile, şi care trenau. Unele aveau nevoie de autorizaţii de mediu şi acorduri transfrontaliere ale statelor vecine şi asta, practic, a blocat Strategia energetică. Am scos aceste lucruri, am regândit toată Strategia energetică, plecând ca şi o strategie pe axe, pe direcţii de dezvoltare a energiei, am pus-o în concordanţă cu Planul naţional integrat de energie şi schimbări climatice.

scop
Verificăm (1) dacă strategia energică la care au lucrat Guvernele PSD în ultimii 5 ani conținea și proiecte care nu mai erau viabile și (2) dacă ministrul Virgil Popescu a finalizat strategia energetică, împreună cu toate acordurile de mediu necesare.
energie
adăugată de sonia pe 12 aprilie 2021
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored