Înțelegând constrângerile bugetare din acest an, care nu sunt specifice doar României, totuși am o așteptare clară: în valoare absolută, raportat la execuția pe 2020, bugetul Ministerului Educației în special și bugetul educației în general, să fie mai mare față de execuția bugetară pe 2020. Este un minim. Acest minim, dacă va fi asigurat, va fi același ministru la Educație. Dacă nu va fi asigurat, va fi un alt ministru la Educație, care știe să rezolve problemele fără resurse financiare.

Sorin Cîmpeanu · 11 februarie 2021 · surse:

0
context

DCNews.ro a organizat pe 11.02.2021 o conferință online cu mai mulți politicieni, în cadrul căreia s-a discutat și de bugetul pentru Educație pe anul 2021.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a re-afirmat în cadrul acestei conferințe (vezi momentul 2:30:00 din video) că va demisiona în cazul în care bugetul total alocat Educației pe anul 2021 va fi mai mic decât bugetul avut în 2020.

de verificat
Verificăm (1) dacă bugetul total alocat Ministerului Educației pentru 2021 (buget de stat plus alte fonduri, de genul fonduri prin PNRR pentru Educație) este mai mic decât bugetul pe anul 2020 și (2) dacă ministrul Sorin Cîmpeanu demisionează în cazul în care (1) este adevărat.
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored