Din 15 iunie, teatrele și instituțiile de spectacole administrate de Primăria Capitalei se redeschid pentru public

Gabriela Firea · 12 iunie 2020 · surse:

0
context

Teatrele și instituțiile de spectacole de pe teritoriul României au fost închise la data de 18 martie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, conform Articolului 2 din Ordonanța Militară nr. 1 din 17 martie 2020.

În perioada 16 martie - 14 mai 2020 România s-a aflat în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus, perioadă caracterizată de îngrădirea masivă a circulației cetățenilor atât în orașe cât și în afara acestora. A urmat perioada stării de alertă (15 mai - 14 iunie), caracterizată prin relaxări treptate ale restricțiilor impuse anterior în timpul stării de urgență. Starea de alertă s-a prelungit cu 30 zile începând cu 17 iunie 2020.

Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a declarat pe 12 iunie 2020 pe pagina personală de Facebook că teatrele și instituțiile de spectacole se vor redeschide din 15 iunie.

scop
Are sau nu are dreptul primarul capitalei să decidă când se reiau spectacolele ținute în spații închise?
un răspuns
0

Grupul de Comunicare Strategică (stirioficiale.ro) a făcut următoarea Precizare de presă din 13 iunie 2020:

Menționăm faptul că, potrivit normativelor în vigoare, spectacolele se pot desfășura doar în aer liber, cu participarea a maximum 500 de persoane, cu respectarea regulilor de distanță și de protecție sanitară.

Deocamdată, sunt interzise spectacolele desfășurate în spații închise!

Menționăm faptul că primarul Capitalei nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare, iar în cazul în care acest lucru se va întâmpla prefectul municipiului București va acționa pentru suspendarea unei astfel de hotărâri.

Primarul capitalei nu are dreptul să decidă când se reiau spectacolele în spații închise. Acest tip de decizie cade exclusiv în sarcina Grupului de Comunicare Strategică, o comisie multi-disciplinară din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) ce are ca scop gestionarea epidemiei de coronavirus din România.

gavel falsă
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored