Marcel Ciolacu și Paul Stănescu. Ei vin cu amendamente la bugetul României. [Ei] propun să nu mai plătim la Comisia Europeană contribuția. De acolo vor să ia ei banii pentru aceste amendamente, din contribuția la Comisia Europeană.

Florin Cîțu · 22 februarie 2021 · surse:

0
context

Afirmația a fost făcută de către prim-ministrul Florin Cîțu pe 22 februarie 2021, când a vorbit în fața Parlamentului României despre bugetul pe anul 2021.

Fragmentul despre tăierea contribuțiilor României către Comisia Europeană este redat mai jos:

În același timp, să vedem cine mă contestă pe mine! (...) Bineînțeles, marii gânditori economici: Marcel Ciolacu și Paul Stănescu. Ei vin cu amendamente la bugetul României. Ei îşi permit să vină cu amendamente la bugetul României. Şi ce amendamente! Amendamente care însumate - da, v-am făcut eu calculul, pentru că nu îl aveați acolo – însumate fac 6% din PIB. Dar cel mai tragic și cred că este la limita trădării naționale, este faptul că propun să nu mai plătim la Comisia Europeană contribuția. De acolo vor să ia ei banii pentru aceste amendamente, din contribuția la Comisia Europeană. Nu voi permite așa ceva, domnilor. România are un parcurs european bine stabilit și nu voi permite PSD-ului să interfereze.

Marcel Ciolacu și Paul Stănescu sunt parlamentari PSD în perioada 2020-2024.

scop
Verificăm dacă Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, ambii parlamentari PSD, au propus ca România să nu își mai plătească contribuția la Comisia Europeană, pentru a face rost de mai mulți bani la bugetul pe anul 2021.
adăugată de sonia pe 24 februarie 2021
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored