Nu vreau să măresc impozitul pe clădiri, vreau să-l măresc doar pentru clădiri abandonate.

Clotilde Armand · 18 octombrie 2020 · surse:

1
context

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat în octombrie 2020 că nu dorește creșterea impozitelor locale pe clădiri în sectorul 1, deși nivelul de impozitare este mult mai mic decât în alte țări. Ea a mai menționat că impozitele locale (plătite de cetățenii din sectorul 1) reprezintă sursa de venit pentru mai puțin de 5% din bugetul anual al Primăriei Sectorului 1.

Cu această ocazie, Clotilde Armand a promis însă că va mări impozitul pe clădiri abandonate.

Vezi discuția pe acest subiect începând cu minutul 31:18 al interviului.

de verificat
Verificăm dacă Clotilde Armand 1) a menținut valoarea impozitelor locale pe clădiri (excluzând creșterile anuale datorate inflației) și 2) a mărit impozitele locale pentru clădiri abandonate.
un răspuns
1

Conform unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1, din 05.12.2023, Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în ședința din acea zi, supraimpozitarea a aproximativ 20 de proprietari care nu și-au îngrijit clădirile pe care le au în proprietate. Aceștia vor plăti, în anul 2024, un impozit majorat cu valori între 100% și 500%, în funcție de starea imobilului:

Este vorba despre imobile situate pe Str. Biserica Amzei, Bd. Dacia, Str. Berzei, Str. G-ral H. Berthelot, Str. Panait Istrati, Str. Popa Tatu și Str. Băneasa. Cele mai multe dintre aceste clădiri urâțesc înfățișarea Sectorului și sunt un adevărat pericol pentru trecători, mai ales când bate vântul sau când plouă.

Noile impozite pentru aceste clădiri pot fi consultate în Hotărârile Consiliului Local Sector 1 nr. 170-188 din 2023 (sunt 19 hotărâri consecutive ca număr).

Promisiunea este deci îndeplinită.

gavel îndeplinită
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored