Mi-am propus reabilitarea, modernizarea și redarea comunității locale a Cinematografului Giulești. Pentru acest spațiu am elaborat un proiect, împreună cu Fundația Roma Education Fund România, prin care dorim transformarea clădirii fostului cinematograf Giulești într-un centru educațional ultramodern dedicat persoanelor vulnerabile din Sectorul 1.

Clotilde Armand · 21 decembrie 2022 · surse:

1
context

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat în decembrie 2022 că cinematograful Giulești, din cartierul Giulești al Capitalei, va fi reabilitat și modernizat, iar ulterior va fi transformat într-un centru educațional dedicat persoanelor vulnerabile din Sectorul 1, cu sprijinul ONG-ului Roma Education Fund România.

Reamintim că, din punct de vedere administrativ, cinematograful Giulești se află în sectorul 1 al Capitalei, la granița cu sectorul 6.

Conform unui articol din ziarul Libertatea, din februarie 2024, acest cinematograf a fost construit în 1965 și a reprezentat una din atracțiile principale ale cinefililor în anii ’70-’80. După Revoluție, clădirea a devenit discotecă pentru o scurtă perioadă, iar ulterior a fost lăsată în paragină. De mai bine de 20 de ani, fostul cinema este o ruină.

de verificat
Verificăm dacă Clotilde Armand a reușit să reabiliteze, să modernizeze și să transforme clădirea cinematografului Giulești într-un centru educațional dedicat persoanelor vulnerabile din Sectorul 1.
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored