Cu privire la accesul cetățenilor în Parcul Univesității Politehnice, îi voi propune domnului Rector semnarea unui nou protocol de colaborare și un termen fezabil și clar asumarea obligațiilor care revin Primăriei Sectorului 6.

Ciprian Ciucu · 2 noiembrie 2020 · surse:

1
context

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat în noiembrie 2020 că protocolul de colaborare dintre Primăria Sectorului 6 (prin ADPDU) și Universitatea Politehnica din București, care permitea accesul cetățenilor în parcul Politehnicii, a fost reziliat unilateral de către Rectorul Universității Politehnica, pe 30 octombrie 2020, deoarece primăria nu și-a respectat obligațiile, respectiv asigurarea pazei și a curățeniei.

Ciprian Ciucu a promis, cu acea ocazie, reînnoirea acestui protocol de colaborare și și-a asumat obligațiile care revin Primăriei Sectorului 6.

Notă: sumarul afirmației a fost ușor editat, pentru o mai bună claritate. Vezi pe Facebook declarația lui exactă.

scop
Verificăm dacă Ciprian Ciucu a refăcut protocolul de colaborare cu Universitatea Politehnica din București, astfel încât cetățenii din sectorul 6 să poată avea acces în Parcul Univesității Politehnica.
un răspuns
1

Am căutat pe site-ul Primăriei Sectorului 6, în arhiva Hotărârilor de Consiliu Local, după termenii "politehnica', "politehnicii", "politehnice". Am găsit două rezultate relevante:

 • HCL nr. 173/24.11.2020, în care Consiliul Local Sector 6 a solicitat (în noiembrie 2020) acordul Consiliului General al Municipiului București pentru împuternicirea Consiliului Local Sector 6 de a hotărî cu privire la asocierea dintre Sectorul 6 și Universitatea Politehnica București;
 • HCL nr. 110/18.04.2022, în care s-a aprobat încheierea protocolului de colaborare între Consiliul Local al Sectorului 6 și Universitatea Politehnica din București.

Protocolul de colaborare a fost semnat pe 25 mai 2022, cu începere din 2 iunie 2022, și prevedea:

 • accesul publicului în ”Campusul Noul Local al Universității Politehnica din București”, conform programului:
  • luni – vineri: 06:00 – 08:00, 17:00 – 22:00;
  • sâmbătă – duminică: 06:00 – 22:00;
  • în perioada vacanțelor intersemestriale și a vacanței de vară: luni – duminică în intervalul orar 06:00 – 22:00.
 • accesul interzis cu animale de companie, cu băuturi alcoolice, substanțe toxice, arme de foc, cu biciclete, trotinete, scutere pe spațiul verde și pe aleile pietonale (este permis plimbatul pe două roți pe aleile auto, care măsoară 8 km);
 • salubrizarea campusului de către Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6;
 • menținerea climatului de ordine și siguranță publică de către Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6.

Promisiunea a fost deci îndeplinită.

gavel îndeplinită
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored