Primăria Sectorului 6 are undeva la 250 de angajați, dar cu toate instituțiile subordonate mergem undeva la peste 3.000 de angajați. Am în vedere reducerea personalului.

Ciprian Ciucu · 24 noiembrie 2020 · surse:

1
context

Într-un interviu acordat Hotnews în noiembrie 2020, primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat că se va ocupa de eficientizarea fondurilor de care dispune primăria sa, iar una din măsurile vizate va fi reducerea personalului redundant.

Notă: Sumarul afirmației a fost ușor editat, pentru mai multă claritate. Transcrierea integrală a interviului poate fi citită în articolul Hotnews aferent.

de verificat
Verificăm dacă Ciprian Ciucu a redus personalul din primărie sau personalul din instituțiile subordonate primăriei sale.
un răspuns
1

A redus Ciucu personalul din primărie?insert_link

Verificăm cum a variat numărul de posturi din organigrama Primăriei Sectorului 6, anterior mandatului lui Ciprian Ciucu și în primii ani ai mandatului său. Ca de obicei, orice modificare în organizarea Primăriei se va regăsi în hotărârile Consiliului Local, deci trebuie să căutăm organigrame prin arhiva hotărârilor de consiliu local.

Pe website-ul Primăriei Sectorului 6, pagina dedidată Arhivei de Hotărâri ale Consiliului Local oferă filtre de căutare pentru ani și cuvinte-cheie, dar când căutăm "organigramă", nu obținem niciun rezultat. Căutând "organigramei" (pornind de la expresia "aprobarea organigramei"), găsim multe rezultate pe care le putem filtra pe ani.

Iată mai jos rezumatul organigramelor aprobate în perioada 2019-2022, pentru structura Primăriei Sectorului 6 (fără instituțiile subordonate):

nr. Hotărârii Consiliului Local data Hotărârii nr. de posturi din organigrama aprobată
280 28.11.2019 248
159 24.11.2020 256
5 21.01.2021 256
191 17.08.2022 292

Se observă că numărul de posturi din Primăria Sectorului 6 nu a scăzut, ci a crescut un pic, în perioada noiembrie 2019 - august 2022. Deci trebuie să căutăm reduceri de personal în instituțiile subordonate primăriei.

A redus Ciucu personalul din instituțiile subordonate primăriei?insert_link

Iată mai jos lista instituțiilor subordonate Primăriei Sectorului 6, conform site-ului Primăriei:

  • Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 6
  • Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Sector 6
  • Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană
  • Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului
  • Direcția Generală de Poliție Locală
  • Centrul Cultural European
  • Administrația Școlilor
  • Administrația Comercială (fosta Administrație a Piețelor).

Tabelul de mai jos prezentă cum a variat numărul de posturi din instituțiile enumerate mai sus, anterior și ulterior începerii mandatului de primar al lui Ciucu:

Document PDF cu lista instituțiilor subordonate Primăriei Sectorului 6, plus numărul de posturi din fiecare instituție, înainte și după începerea mandatului lui Ciprian Ciucu, în octombrie 2020. Se observă că 6 instituții din 9 și-au redus numărul de posturi, în perioada noiembrie 2020 - august 2022.

Din tabel se observă că 6 instituții din 9 și-au redus numărul de posturi, în perioada noiembrie 2020 - august 2022, cu un total de 263 de posturi desființate.

Bibliografie cu link-urile folosite în PDF-ul de mai sus:

Concluzie:

Am găsit reduceri de personal făcute de Ciucu, în rândul instituțiilor subordonate Primăriei Sectorului 6. Promisiunea este deci îndeplinită.

gavel îndeplinită
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored