Înțeleg că nu sunt suficiente locuri pentru animale de companie în Sectorul 6 și mă voi ocupa să fie. O să caut soluții dedicate pentru animalele de companie, vom identifica terenuri, le amenajăm.

Ciprian Ciucu · 25 noiembrie 2020 · surse:

1
context

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a promis la începutul mandatului, în noiembrie 2020, că va amenaja noi locuri (de joacă) pentru animalele de companie, pentru a descuraja apariția fecalelor de la animale de companie, pe spațiile verzi din sectorul 6.

de verificat
Verificăm dacă Ciprian Ciucu a dispus amenajarea de noi locuri (de joacă) dedicate animalelor de companie, în sectorul 6.
un răspuns
1

A construit primăria noi parcuri pentru câini?insert_link

Pe site-ul Primăriei Sectorului 6, am căutat informații despre "parc pentru câini" și am găsit doar două rezultate:

 • proiectul de hotărâre nr. 325/27.12.2023 pentru “Amenajare parcare publică şi parc pentru câini, Drumul Valea Doftanei”;
 • Hotărârea Consiliului Local Sector 6 nr. 3/18.01.2024, care a aprobat proiectul de hotărâre nr. 325/2023 (de mai sus), privind “Amenajare parcare publică şi parc pentru câini, Drumul Valea Doftanei”.

Cele două rezultate se referă deci la același proiect, care prevede amenajarea unui teren de 2,304 mp situat pe strada Drumul Valea Doftanei din București, ca:

 • parcare (cu suprafața de 188.4 mp);
 • parc pentru câini (cu suprafața de 307.8 mp) și
 • spații auxiliare acestora.

Durata de execuție a lucrărilor este de 3 luni, deci cândva în luna aprilie 2024 ar trebui să fie gata.

Am căutat alte proiecte similare pe site-ul Primăriei, folosind termeni de căutare similari ("căței", "animale"), sau proiecte în curs de dezbatere, dar nu am găsit nimic altceva.

Actualizare 18 mai 2024:insert_link

Am cerut și răspunsul oficial al Primăriei Sectorului 6, referitor la câte parcuri / țarcuri / locuri de joacă pentru câini au fost amenajate în sectorul 6, în perioada noiembrie 2020 - mai 2024. Răspunsul oficial a fost următorul:

 • 4 noi locuri de joacă pentru câini (unul în bulevardul Timișoara nr. 42 și alte 3 în Parcul Liniei);
 • 2 locuri de joacă pentru câini, reamenajate și extinse (unul pe Aleea Ariniș nr. 2A și unul în Parcul Drumul Taberei):

Captură de ecran pentru răspunsul oficial primit de la Administrația Domeniului Public Sector 6, în care se specifică numărul de locuri de joacă pentru câini, construite de Primăria Sectorului 6 în perioada noiembrie 2020 - mai 2024.

Prin urmare, Ciprian Ciucu a reușit să construiască noi locuri de joacă pentru câini în sectorul 6, în mandatul 2020-2024. Promisiunea este deci "îndeplinită".

Lectură suplimentară: Câte parcuri pentru câini are sectorul 6?insert_link

Conform Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, acest sector are 11 parcuri mari și 4 țarcuri destinate câinilor:

 1. unul pe strada Valea Roșie nr. 1;
 2. unul pe Dealul Țugulea nr. 62;
 3. unul pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 156 A;
 4. unul pe strada Râul Doamnei nr. 2.

Din date neoficiale, de pe Osmand Map, ar fi 22 de parcuri (țarcuri) pentru câini în sectorul 6 (am căutat "dog park in Bucharest" pe harta Osmand):

Captură de ecran de pe Osmand Map, din aprilie 2024, cu harta Bucureștiului și parcurile pentru câini din București. Liniile portocalii reprezintă limitele sectorului 6, iar săgețile roz reprezintă parcurile pentru câini din sectorul 6.

Pe Google Maps nu am găsit maparea parcurilor/ țarcurilor /locurilor de joacă pentru câini din București, desi există maparea granițelor pentru sectorul 6.

gavel îndeplinită
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored