Câte mașini are o primărie de sector? 40 de autoturisme în total, fără Poliția Locală. Vom reduce parcul auto, generator de costuri (șoferi, revizii, combustibil, parcări etc) la jumătate.

Ciprian Ciucu · 27 noiembrie 2020 · surse:

1
context

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, promitea la începutul mandatului, în noiembrie 2020, că va reduce la jumătate parcul auto al Primăriei, cu scopul de a face economii și pentru a obține bani pentru investiții publice.

Unul din motivele invocate de Ciucu este următorul:

Dacă scot poliția locală din schemă, mai mult de jumătare sunt pentru directorime. Foarte multe Dustere și alte 4x4 au fost cumpărate în ultimii patru ani.

Iată mai jos tabelul publicat de Ciprian Ciucu odată cu anunțul său, reprezentând numărul de autoturisme și autoutilitare din primărie și instituțiile subordonate acesteia:

fișier încărcat

Notă: în tabelul de mai sus s-a strecurat o greșeală de calcul pe rândul 10, coloana a treia (totalul fără Poliția Locală este 28 de autoutilitare, nu 20, dar totalul însumat cu autoutilitarele Poliției Locale este corect, adică 28+5=33). Această greșeală nu afectează totalul absolut, adică total coloana 1 + total coloana 2, adică 96+33 = 129.

scop
Verificăm dacă Ciprian Ciucu a redus la jumătate numărul de autoturisme din parcul auto al Primăriei Sectorului 6. Nu luăm în calcul numărul autoutilitarelor (care probabil nu ar trebui micșorat, din motive logistice) și nici numărul de autoturisme alocate Poliției Locale.
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored