Pentru părinții cu program de lucru încărcat, vom extinde programul grădinițelor și creșelor publice până la ora 18:00, cu suportarea costurilor cu salariile și utilitățile din bugetul local.

Radu Mihaiu · 25 septembrie 2020 · surse:

1
context

Pe atunci candidat la Primăria Sectorului 2, actualmente primar al sectorului 2, Radu Mihaiu a promis în campania electorală din septembrie 2020 că va extinde programul grădinițelor și creșelor publice până la ora 18:00, cu suportarea costurilor cu salariile și utilitățile din bugetul local.

de verificat
Verificăm dacă programul grădinițelor și creșelor publice din sectorul 2 s-a extins până la ora 18:00, prin hotărârea primarului Radu Mihaiu.
un răspuns
1

Am căutat pe site-ul Primăriei Sectorului 2 secțiunea destinată Consiliului Local. La secțiunea Hotărâri ale Consiliului Local, am găsit arhiva tuturor hotărârilor luate în perioada 2011-2024.

Am folosit secțiunea "Căutare documente" pentru a căuta termenul "grădinițe" în arhiva de hotărâri ale Consiliului Local, pentru anii 2020, 2021, 2022, 2023 (pe rând, pentru fiecare an în parte). Nu am găsit nicio hotărâre a Consiliului Local Sector 2, care să dispună extinderea programului grădinițelor și creșelor publice până la ora 18:00.

Captură de ecran pentru pagina 'Hotărâri' ale Consiliului Local Sector 2, reprezentând arhiva tuturor hotărârilor luate în perioada 2024-2011, grupate pe ani, plus secțiunea de căutare în această arhivă (în partea dreaptă a paginii), folosind un an anume (selectat din lista de ani disponibili) și termenul de căutare 'grădinițe'.

Singurele hotărâri ale Consiliului Local Sector 2 care includ termenul "grădiniță" (din perioada octombrie 2020 - februarie 2024), sunt de 5 tipuri:

  • publicarea / actualizarea rețelei de grădinițe aprobate pentru fiecare an școlar, un exemplu aici;
  • finanțarea activităților educative în grădinițe în luna august, valabilă pentru grădinițele de stat care în mod normal nu sunt deschise în luna august, un exemplu aici;
  • aprobarea lucrărilor de modernizare pentru o grădiniță anume, un exemplu aici;
  • construirea unei noi grădinițe, un exemplu aici;
  • aprobarea bugetului general al Sectorului 2 pe fiecare an, vezi exemplul pe anul 2022; în acest caz, termenul "grădinițe" apare doar în cadrul programului care acordă lactate, panificație și fructe pentru copiii din grădinițele cu program prelungit:

    Art.10 Se aprobă finanţarea din veniturile proprii ale bugetului local al Sectorului 2 a “ Programului pentru şcoli al României de acordare a produselor lactate, de panificaţie şi fructe pentru copiii din grădiniţele cu program prelungit din Sectorul 2”.

Concluzie:

Am demonstrat, folosind căutarea prin excludere, că nu există nicio hotărâre a Consiliului Local Sector 2, care să dispună prelungirea programului grădinițelor și creșelor publice (de stat) până la ora 18:00. Consider că această promisiune este încălcată.

Notă: Principiul căutării prin excludere a funcționat aici deoarece Primăria Sectorului 2 a publicat pe website-ul ei toate hotărârile Consiliului Local în format text, căutabil, nu doar sub formă de documente scanate (și salvate ca PDF necăutabil, cum fac majoritatea instituțiilor statului). În acest caz, avem garanția că o căutare pe website va include toate documentele (hotărârile) dintr-o perioadă anume.

gavel încălcată
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored