Sectorul 2 este cel mai puțin verde din București. Avem în plan plantarea a peste 100.000 de arbori noi pe raza Sectorului 2 până la finalul mandatului.

Radu Mihaiu · 25 septembrie 2020 · surse:

1
context

Pe atunci candidat la Primăria Sectorului 2, actualmente primar al sectorului 2, Radu Mihaiu a promis în campania electorală din septembrie 2020 că va planta peste 100.000 de arbori noi pe raza Sectorului 2, până la finalul mandatului.

Iată și contextul promisiunii lui, conform postării sale de pe Facebook:

Sectorul 2 este cel mai puțin verde din București. Cu numai 12 metri pătrați de spațiu verde de locuitor, sectorul are mai puțin de jumătate din suprafața minimă recomandată de Uniunea Europeană (26 de metri pătrați). Conform Cadastrului Verde al Municipiului București, în Sectorul 2 sunt 196.500 de arbori, mai puțin decât orice alt sector (Sectorul 1 are peste 555.000), iar acest lucru face ca poluarea să fie resimțită și mai puternic de locuitori. (...) Fără hoție vom putea să creștem suprafața spațiului verde care în ultimii 20 de ani a scăzut în permanență, prin demararea programului „Nicio stradă fără boltă verde”, prin care ne propunem replantarea tuturor alveolelor goale din aliniamentele stradale, amenajarea de noi aliniamente stradale pe toate străzile unde acestea lipsesc și plantarea de arbori în toate scuarurile din intersecții.

Avem în plan plantarea a peste 100.000 de arbori noi pe raza Sectorului 2 până la finalul mandatului.

scop
Verificăm dacă Primăria Sectorului 2 a plantat 100.000 de arbori noi în sector, în timpul mandatului lui Radu Mihaiu.
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored