Strada Perșani numărul 2. Până mai ieri, la această adresă se găseau niște clădiri abandonate, năpădite de buruieni. În curând, aici vom avea cea mai modernă unitate de intervenție pentru situații de urgență din România.

Daniel Băluță · 25 august 2020 · surse:

1
context

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a promis în august 2020 că va construi cea mai modernă unitate de intervenție pentru situații de urgență din România, pe strada Perșani nr. 2. Iată declarația sa întreagă, de pe Facebook:

Strada Perșani numărul 2.

Până mai ieri, la această adresă se găseau niște clădiri abandonate, năpădite de buruieni.

În curând, aici vom avea cea mai modernă unitate de intervenție pentru situații de urgență din România. Avantajele pentru sectorul nostru sunt enorme.

În orice situație de criză, un echipaj de pompieri sau ambulanță poate interveni în cel mai scurt timp, iar asta înseamnă vieți salvate.

scop
Verificăm dacă în București, în sectorul 4, pe strada Perșani nr. 2, a fost construită (și dată în folosință) o unitate de intervenție pentru situații de urgență (unitate ISU).
un răspuns
1

Pe site-ul Primăriei Sectorului 4 am găsit un comunicat de presă din 24 iunie 2020, care anunța construirea celei mai moderne unități de intervenție pentru situații de urgență din România, în strada Perșani nr. 2. Lucrările de construire urmau să dureze 5 luni (adică până pe 24.11.2020):

Captură de ecran pentru comunicatul de presă al Primăriei Sectorului 4, din 24 iunie 2020, care anunța construirea unei unități de de intervenție pentru situații de urgență în strada Perșani nr. 2, București, cu termen de construire 5 luni.

Însă 2 ani și jumătate mai târziu, adică pe 21 ianuarie 2023, stația de pompieri Perșani încă era în execuție, conform unui comunicat al Primăriei Sectorului 4 privind bugetul pe anul 2023:

Captură de ecran pentru comunicatul de presă al Primăriei Sectorului 4, din 21 ianuarie 2023, în care se anunțau proiectele finanțate din bugetul local pe anul 2023, unul dintre acestea fiind stația de pompieri de pe strada Perșani nr. 2.

Abia pe 13 septembrie 2023 a fost dată în folosință această unitate de intervenție pentru situații de urgență, conform comunicatului Primăriei Sectorului 4:

Captură de ecran pentru comunicatul de presă al Primăriei Sectorului 4, din 13 septembrie 2023, care anunța inaugurarea unității de pompieri de pe strada Perșani nr. 2.

Concluzie:

Acest proiect a fost finalizat cu 2 ani și 9 luni mai târziu decât data anunțată inițial, adică pe 13.09.2023 în loc de 24.11.2020. Promisiunea a fost îndeplinită cu întârziere.

gavel îndeplinită cu întîrziere
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored