Noile forme de evaluare națională și admitere la liceu și Bacalaureat nu vor intra în vigoare începând cu anul școlar următor adoptării legii, ci vor intra în vigoare cel mai devreme în 2027.

Ligia Deca · 29 martie 2023 · surse:

1
context

La conferința de presă de la finalul ședinței de Guvern din 29 martie 2023, ministra Educației, Ligia Deca, a declarat că noile forme de evaluare națională, de admitere la liceu (care introduc examenul la liceu pentru 60% din locuri) și bacalaureat vor intra în vigoare cel mai devreme în 2027, și nu se vor aplica din anul școlar următor (2023-2024). Declarația exactă începe la minutul 14:30.

Reamintim că noile forme de evaluare națională, de admitere la liceu și Bacalaureat fac parte din Noua lege a educației preuniversitare, care va intra în dezbatere parlamentară în aprilie 2023.

Pentru a ne face o idee despre starea învățământului românesc comparativ cu cel la nivel de UE, puteți citi "Monitorul educației și formării" pentru România, publicat anual de Comisia Europeană (ediția 2022, ediții mai vechi aici):

Extras din Monitorul educației și formării 2022, raport pentru ROMÂNIA, întocmit de Comisia Europeană

scop
Verificăm dacă noile forme de evaluare națională, de admitere la liceu și Bacalaureat intră în vigoare mai devreme de 2027.
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored