În 2009 s-a adoptat un nou statut al membrilor Parlamentului European, care are putere de lege pentru toate statele membre și în care se interzice partidelor politice să perceapă astfel de contribuții speciale de la membri. (...) Am ales să respect legea și nu decizia Biroului Național [al USR].

Dragoș Tudorache · 3 iunie 2022 · surse:

0
context

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat pe 31 mai 2022 că Dacian Cioloș și cei patru europarlamentari care au demisionat în acea zi din USR (printre care se numeră și Dragoș Tudorache) au restanțe la plata cotizațiilor către partid.

La scurt timp după demisia din USR și înscrierea în noul partid REPER, europarlamentarul Dragoș Tudorache a acordat un interviu către Digi24. El și-a motivat neplata cotizațiilor către USR citând o lege a Parlamentului European care interzice partidelor politice din țările UE să ceară taxe de la europarlamentarii înscriși într-un partid național. Declarația sa pe acest subiect poate fi urmărită de la minutul 19:55 al înregistrării video.

scop
Verificăm (1) dacă există o lege a Parlamentului European care interzice partidelor politice din țările UE să ceară taxe de la europarlamentarii înscriși într-un partid național și (2) dacă Biroul Național al USR cere taxe de partid de la europarlamentarii înscriși în USR.
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored