Este exclus ca PSD să susțină un guvern minoritar PNL.

Marcel Ciolacu · 5 octombrie 2021 · surse:

2
context

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat pe 5 octombrie 2021 că cea mai bună soluție pentru depășirea crizei politice din România o reprezintă alegerile anticipate. De asemenea, a exclus susținerea liberalilor într-un guvern minoritar:

Este exclus ca PSD să susțină un guvern minoritar PNL. Nu înțelegem nici logica și credem că nici românii nu-și doresc acest lucru

Pe 5 octombrie încă nu se știa clar că PNL va merge pe ideea unui guvern minoritar, așa că declarația părea că nu-l costă foarte mult pe Marcel Ciolacu.

Trebuie menționat, totuși, că Marcel Ciolacu avea acest discurs mult înainte de căderea guvernului Cîțu, de exemplu știrea din 24 iulie.

scop
Florin Cîțu a anunțat că guvernul condus de Nicolae Ciucă va fi minoritar PNL-UDMR, astfel că Marcel Ciolacu va trebui să dovedească că se ține de cuvînt. Trebuie să așteptăm votarea guvernului în Parlament pentru a vedea dacă PSD susține guvernul minoritar.
adăugată de person radu pe 24 octombrie 2021
un răspuns
1

Nicolae Ciucă și-a depus mandatul pe 1 noiembrie (HotNews, Mediafax). PSD nu a avut efectiv ocazia de a vota împotriva guvernului minoritar, dar putem considera că Nicolae Ciucă și-a depus mandatul tocmai pentru că știa că nu are susținerea PSD. Consider promisiunea îndeplinită.

gavel îndeplinită
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored