Nu voi face politică și nu [voi ocupa o] funcție publică.


1
context

Despre încheierea mandatului și perioada de după trecerea în rezervă, generalul Nicolae-Ionel Ciucă a precizat:

„Consider atât de sfântă onoare și demnitatea de a fi fost șeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. Odată ce ai fost șeful Statului Major al Apărării... Reprezintă demnitatea cea mai mare pentru fiecare dintre noi. Iar eu consider că nu trebuie să fie în niciun fel umbrită această poziție de activitate în alt domeniu.

Nu voi face politică. Voi face tot ceea ce îmi stă în putere și îmi va îngădui viitorul să sprijin această instituție. Dar nu dintr-o funcție publică".

scop
Verificăm dacă și-a ținut cele două promisiuni: de a nu face politică și de a nu ocupa funcții publice.
adăugată de person radu pe 21 octombrie 2021
un răspuns
1

Dl. Ciucă și-a încălcat prima promisiune cînd s-a înscris în PNL cu scopul de a-și încălca a doua promisiune (cea de a ocupa o funcție publică, în cazul acesta senator).

Funcții publice ocupate de dl. Ciucă:

gavel încălcată
0

Propun să folosim legături live în locul celor de la archive.org. Avem propriul mecanism de arhivare a legăturilor (de exemplu, survolează cele două surse de sub titlul afirmației).

0

N-am nici o problemă, dar ar trebui și o copie de siguranță pe un site neutru, ca să nu acuze nimeni că pagina e măsluită. În cazul ăsta particular, cei de la RRA au modificat pagina să nu mai apară dovada, dar după ce HotNews i-au demascat (cu copia din Google Cache), au revenit la forma inițială.

ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored