Ar fi fost mai bine să îl fi văzut pe domnul Vlad Voiculescu o singură dată într-un centru de vaccinare. Eu nu cred că l-am văzut vreodată într-un centru de vaccinare pe ministrul sănătății. [...] Și de la doamna ministru [Ioana Mihăilă], la fel.

Florin Cîțu · 22 septembrie 2021 · surse:

1
context

La finalul Ședinței de Guvern din 22 septembrie 2021, Florin Cîțu a declarat (începînd cu minutul 11:56):

Ar fi fost mai bine să îl fi văzut pe domnul Vlad Voiculescu o singură dată într-un centru de vaccinare. Eu nu cred că l-am văzut vreodată într-un centru de vaccinare pe ministrul sănătății. Ar fi fost frumos, în seara în care erau transferați pacienții de la Foișor, să nu stea în BPR sau în Biroul Politic al partidului din care face parte să-și ia susținere politică, să fie acolo cu oamenii care sufereau. Aș fi vrut mai mult despre acest lucru de la domnul ministru, și de la doamna ministru, la fel, voiam să îi văd mai mult pe teren, și pe ceilalți membri ai guvernului, că eu, din ce mi-aduc aminte, eu am fost singurul care am fost prin centre de vaccinare, iar membrii guvernului au fost o singură dată, cînd le-am cerut eu să meargă în centre de vaccinare.

de verificat
Verificăm dacă foștii miniștri ai sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă au fost în centre de vaccinare.
un răspuns
1

Ca răspuns al afirmațiilor lui Florin Cîțu, cel puțin patru foști miniștri au publicat replici incluzînd fotografii din centrele de vaccinare:

  • Vlad Voiculescu (o fotografie, plus explicații despre transferul pacienților de la Foișor);
  • Ioana Mihăilă (13 fotografii, inclusiv unele în care participă la vaccinare și la procesul logistic);
  • Cătălin Drulă (o fotografie, plus explicații despre centrele de vaccinare din Gara de Nord și din Aeroportul Henri Coandă, deschise din inițiativa lui Cătălin Drulă);
  • Dan Barna (11 fotografii).

Afirmația lui Florin Cîțu este falsă în mod flagrant.

gavel falsă
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored