Niciodată, dar niciodată, PNL sau eu nu vom face un compromis cu PSD. Nu vom fi alături de PSD, de PSD-ul lui Dragnea, al lui Ciolacu sau al altor pesediști. Niciodată nu vom fi lângă ei. Cine este lângă PSD este cu Dragnea. Și este cu Ciolacu.

Florin Cîțu · 3 septembrie 2021 · surse:

1
context

La 3 zile de la izbucnirea conflictului în cadrul coaliției de guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR, premierul Florin Cîțu a reiterat public promisiunea sa prin care atât el, cât și partidul pe care îl reprezintă (PNL), va exclude orice colaborare cu PSD-ul pe viitor, indiferent cine va fi liderul PSD de moment.

Afirmația a fost făcută ca răspuns la acuzațiile aduse de partenerii de coaliție USR-PLUS, care susțin că Florin Cîțu a recurs la metode pesediste pentru a aproba de urgență Planul Național de Dezvoltare Locală (PNDL, denumit și "planul Anghel Saligny").

Declarația premierului poate fi urmărită începând cu minutul 04:12 al conferinței de presă.

de verificat
Verificăm dacă Florin Cîțu (sau PNL, sub conducerea lui Florin Cîțu) face vreo coaliție sau alianță cu PSD-ul, sau dacă PNL se bazează pe voturile PSD pentru susținerea unui guvern minoritar PNL-UDMR.
adăugată de sonia pe 7 septembrie 2021
1

Cred că la scop trebuie adăugată ca mod de colaborare PNL-PSD și susținerea unui guvern minoritar.

un răspuns
1

Luni 22 noiembrie 2021, președintele Klaus Iohannis a anunțat numirea oficială a lui Nicolae Ciucă ca premier care va conduce coaliția guvernamentală nou înființată între PNL, PSD și UDMR.

În aceeași zi, Florin Cîțu a recunoscut că PNL a făcut un compromis formând această coaliție guvernamentală cu PSD.

gavel încălcată
ajutor pentru Markdown: CommonMarkGitHub Flavored