Istoricul afirmației: În perioada 7 – 9 octombrie 2020, la Washington, a fost parafat proiectul de Acord între Guvernul României și Guvernul Statelor Unite ale Americii privind cooperarea în domeniul dezvoltării proiectelor nuclearo – electrice de la Cernavodă și în sectorul energiei nucleare civile din România, prin care se va retehnologiza Unitatea 1 și se va extinde capacitatea CNE Cernavodă, prin construirea Unităților 3 și 4.

autor dată modificări
sonia pe 9 octombrie 2021
- etichete adăugate
sonia pe 6 august 2021
- modificări la sumar
În perioada 7 – 9 octombrie 2020, la Washington, a fost parafat proiectul de Acord între Guvernul României și Guvernul Statelor Unite ale Americii privind cooperarea în domeniul dezvoltării proiectelor nuclearo – electrice de la Cernavodă și în sectorul energiei nucleare civile din România, prin care se va retehnologiza Unitatea 1 și se va extinde capacitatea CNE Cernavodă, prin construirea Unităților 3 și 4. Tehnologia utilizată în dezvoltarea unităților 3 și 4 va fi CANDU 6.
- verdict
niciunul chevron_right îndeplinită
sonia pe 6 august 2021
- modificări la context
Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă (CNE Cernavodă) a fost proiectată cu un profil inițial de 5 reactoare cu tehnologie canadiană, de tip CANDU, cu puteri instalate de circa 700 MW fiecare. Până în decembrie 2020 au fost puse în funcțiune două unități.  

Unitatea 1, intrată în operare comercială în 1996 și Unitatea 2, intrată în operare comercială în 2007, asigură împreună aproximativ 18% din necesarul de energie al țării. Sursa: [Wikipedia](https://ro.wikipedia.org/wiki/Nuclearelectrica).
sonia pe 6 august 2021
- etichete adăugate
- etichete șterse