Istoricul afirmației: În calitate de ministru al investițiilor și proiectelor europene voi avea patru direcții mari de acțiune, [printre care și] aducerea la zi și implementarea reformelor din PNRR, îndeplinirea jaloanelor și țintelor stabilite și încasarea banilor aferenți fiecărei tranșe.

autor dată modificări
cata pe 7 noiembrie 2023
- modificări la context


      
La 2 zile de la numirea sa în funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu a declarat că "își va îndeplini cu determinare angajamentele luate, având în vedere importanța deosebită pe care o reprezintă fondurile europene aflate la dispoziția României". Cele 4 direcții mari de acțiune la care se referă sunt:
> • Realizarea unui grad de absorbție maximal pentru fondurile alocate în exercițiul financiar 2014-2020 2014-2020.
> 
> • Aducerea la zi și implementarea reformelor din PNRR, îndeplinirea jaloanelor și țintelor stabilite și încasarea banilor aferenți fiecărei tranșe.
> 
> • Contractarea angajamentelor pentru noul cadru financiar și trecerea de la o absorbtieabsorbție cantitativă la una calitativăcalitativă.
> 
> • Eficientizarea procesului de descentralizare a fondurilor europene și realizarea unei convergențe reale în comunitățile locale în scopul diminuării disparităților regionale.

Vezi declarația întreagă pe pagina sa de [Facebook](https://www.facebook.com/A.Caciu/posts/pfbid038DQ2P3i4X5ZvQNwsW7Z8m2QjgdxjCF4FHYbAcbYSbutiPLy6S7obxq4p1M9ydFBel?locale=ro_RO).

Reamintim că stadiul actual al jaloanelor și țintelor PNRR, pe care România le are, poate fi consultat [aici](https://pnrr.fonduri-ue.ro/ords/pnrr/r/planul-national-de-redresare-si-rezilienta/home?session=4924467268712) (grafice interactive).