Istoricul răspunsului #9

autor dată modificări
cata pe 11 septembrie 2020
- acceptare
Răspuns acceptat ca demonstrație.
cata pe 9 septembrie 2020
- modificări la conținut


      
Pe [pagina de Facebook a lui Nicușor Dan](https://www.facebook.com/NicusorDan.ro/) și în presă nu există nicio mențiune a intenției lui Nicușor Dan de a elimina subvenția pentru transport public în București. În schimb, Nicușor Dan a cerut de-a lungul timpului cheltuirea judicioasă a banilor Primăriei București și eliminarea cheltuielilor nejustificate, de exemplu:

>  În linii mari, în primul an de mandat, trebuie reparată această gaură financiară, adus la linia de plutire bugetul capitalei. Asta se face prin desființarea principalelor companii, readucerea capitalului din aceste companii în bugetul Primăriei, bineînțeles, transferul oamenilor către administrațiile publice, reducerea semnificativă a cheltuielilor inutile cu tîrguri, petreceri, ș.a.m.d și, foarte important, echilibrarea bugetului de investiții prin atragerea consistentă a fondurilor europene. ([7 septembrie 2020](https://www.b1.ro/stiri/politica/nicusor-dan-o-provoc-pe-gabriela-firea-la-trei-dezbateri-in-ultima-saptamana-de-campanie-am-mai-invitat-o-dar-a-dat-un-raspuns-evaziv-342410.html))

> O primărie care să cheltuie cât câştigă, nu mai mult. ([27 februarie 2020](https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23689595-nicusor-dan-cele-mai-multe-companii-municipale-trebuie-desfiintate-pmb-trebuie-cheltuie-cat-castiga-nu-mai-mult.htm))

> Trebuie făcută o reducere la sînge a cheltuielilor pe care primăria le face pentru că e absurd ca o primărie care are totuși un buget de un miliard de euro să intre în faliment. ([9 iunie 2019](https://stirileprotv.ro/stiri/politic/nicusor-dan-zprimaria-recunoaste-ca-a-umflat-bugetul-cu-2-miliarde.html))

> Dacă Primăria continuă în acest ritm de cheltuieli din ultimii trei ani, nu are de unde să ia și intră în incapacitate de plată. ([8 mai 2019](https://www.g4media.ro/nicusor-dan-primaria-capitalei-risca-sa-intre-in-incapacitate-de-plata-lipsesc-3-miliarde-de-lei-de-la-buget.html))

Afirmația Gabrielei Firea este falsă.

Este dincolo de scopul răspunsului să analizăm factorii care duc costul real al unei călătorii cu autobuzul la 6 lei.
- verdict
niciunul chevron_right falsă